Tuomari Nurmio

[ETUSIVU] [UUTISET] [LINKKEJÄ] [KUVIA] [KEIKAT] [DISKOGRAFIA] [KIRJAT JA LEHDET] [RADIO JA TELEVISIO] [SIVUSTO]

Uutisia

TUOMARI NURMIO JA UUSI FOLX -KOKOONPANO JULKAISEE ENSIALBUMINSA RAJASEUDUN LAKI 27.10.2023


Rajaseudun laki

Tuomari Nurmio julkaisee tänään ensimmäisen albuminsa uuden FOLX-kokoonpanon kanssa. Uusi albumi kantaa nimeä Rajaseudun laki ja se sisältää neljätoista kappaletta. FOLX-orkesterissa vaikuttavat Tuomari Nurmion lisäksi Folk-Liisa (kitara ja laulu), Olli Haavisto (dobro) ja Ninni Poijärvi (viulu ja laulu).

Folk ja kansanmusiikki on alun perin epäkaupallista, ennen tallennustekniikoita ja musiikkibisnestä syntynyttä ITE-taidetta. Se on ollut amatööripelimannien paikallisesti kyläyhteisöissä soittamaa tanssimusiikkia, tai lauluja, jotka kertoivat vaikkapa viinan ja väkivallan, tai varomattoman seksuaalisuuden vaaroista. Laskelmoinnista vapaa itseilmaisu on aina ollut myös Tuomari Nurmion musiikinteon perustana, ja siihen myös koko Rajaseudun Laki -albumi pyrkii.

Ajatus akustisesta folk-bändistä on kummitellut päässäni vuosikaudet. Samantapaisella kokoonpanolla tein ensimmäisen levytykseni joskus viime vuosituhannella”, Tuomari Nurmio kertoo uuden kokoonpanon ja albumin synnystä.

Levyltä on julkaistu yksi single, pari viikkoa sitten ilmestynyt kappale nimeltään Kivinen tie.

Vanhassa folk- ja kansanmusassa on paitsi juomalauluja, myös varoituksia synnistä ja viinan kirouksesta. Kivinen tie on vakavahenkinen parodia molemmista”, Nurmio jatkaa.Tuomari Nurmio & Folx – Rajaseudun laki (Vallila Music House)

01. Huono ihminen

02. 13 naulaa

03. Aavaa preeriaa

04. Kova luu

05. Käärmeen laulu

06. Hurja poika

07. Tuomion päivä

08. Ei kukaan

09. Ei paha tahallaan

10. Lahjoja luoja lohtusi nyt

11. Linnunluinen

12. Kulkuri

13. Kurja matkamies maan

14. Kivinen tie

Levy-yhtiö:

Vallila Music House

Gabi Hakanen

gabi.hakanen@vallilamusichouse.fi

+358 400 878 586


Jakelu & Tiedotus:

Sony Music Finland

Sami Rikala

sami.rikala@sonymusic.com

+358 400 766 879


Keikat:

Kari Pössi / Piikkikasvi

kari.possi@piikkikasvi.fi

050 564 1950Lähde: Vallila Music House


TUOMARI NURMION JA KNUCKLEBONE OSCARIN UUSI ALBUMI BELIEVE IT OR NOT ON SUOMALAISTEN SIELUNVELJIEN TRIBUUTTI VANHAN LIITON GOSPELILLE 2.9.2022


Believe It Or Not

Tuomari Nurmion ja Knucklebone Oscarin odotettu soul-gospel-levy Believe It Or Not (Stupido Records) on julkaistu tänään 2.9.2022 CD- ja vinyyliformaateissa sekä suoratoistopalveluissa. Albumi sisältää 11 rakkaudella valittua sävellystä Tuomari Nurmion ja Knucklebone Oscarin rouheina tulkintoina. Mukana tekijöinä ovat traditionaalisten biisien lisäksi muun muassa Link Wray, Ray Charles, J.W. Johnson sekä Tom Waits. Levyllä on myös yksi Tuomari Nurmion alias Judge Bonen ja yksi Knucklebone Oscarin kirjoittama originaali.

Believe It Or Not on klassinen “mopo lähti käsistä” -tapaus: Tuomari Nurmion ja Knucklebone Oscarin jo vuonna 2017 alkanut yhteinen “helvetillisen ja taivaallisen pitkä matka” ehtymättömän gospel- ja soul-materiaalin äärellä paisui ensin vuonna 2018 singlestä neljän biisin eepeeksi, ja nyt vuonna 2022 täyspitkäksi albumiksi.

On vapauttava fiilis saada vihdoin pitkään jyystetty proggis kokonaan ilmoille, kaikille kuultavaksi ja ostettavaksi. Raamattukauppiaatkaan eivät elä pelkällä pyhällä hengellä! Ja oman aspektinsa tuo julkaisun myötä livekeikat, mä ainakin elän paljon livesoitolle, hetkessä ihmisille esiintymisessä. Levyt usein rakennetaan paloissa, kuten tämäkin osin. Nyt kaikki herää uudella tavalla esiin kun on treenattu koko kymmenhenkisen revohkan kanssa keikkoja varten!, Knucklebone Oscar hehkuttaa.

Levyn nimeksi annettiin Believe It Or Not. Tuomari Nurmio painottaa että tämä bändi ei julista uskoa tai sanaa sen enempää kuin lakiakaan.

Mä keksin monta hyvää nimivaihtoehtoa levylle, mutta Believe It Or Not on paras, koska tätä musaa voi tehdä ja kuunnella riippumatta siitä, uskooko Raamatun tarinoihin vai ei. Poweria siinä riittää joka tapauksessa, se on ainakin pakko uskoa. Black Poweria myös, enkä usko, että tämä olisi kulttuurista omimista. Siinä tapauksessa me ei voitais soitella edes jenkkaa tai tangoja, koska nekin tulevat ulkomailta, Raamatusta nyt puhumattakaan. Tämä levy on tribuutti noille loistaville muusikoille ja lauluntekijöille, Nurmio kuittaa.

Sattumalta tähän ryhdyttiin. Jos olisi pysähdytty miettimään, se olisi jäänyt tekemättä. Ei järjellä, vaan fiiliksellä. Ei rahasta vaan rakkaudesta asiaan, Tuomari Nurmio kiteyttää lämpimän ajatuksen Believe It Or Not -levyn takana.

Albumi on saatavissa vinyylinä (gold) ja CD:nä sekä se löytyy myös kaikista suoratoistopalveluista.Tuomari Nurmio (Alias Judge Bone) & Knucklebone Oscar: Believe It Or Not LP/CD/DIGI TWIN262

Julkaisu: 02.09.2022


01. Adam and Eve (Paul Anka)

02. I Was A Fool (Judge Bone)

03. Dry Bones (J.W. Johnson, J.R. Johnson)

04. Two Wings (Knucklebone Oscar/Trad.)

05. John the Revelator (Trad.)

06. Fire And Brimstone (Link Wray)

07. The Battle Is Over (Jerry Winn – Maurice Rogers)

08. Shacrack (Robert McGinsey)

09. I Believe To My Soul (Ray Charles)

10. God Almighty’s Gonna Cut You Down (O. Wilson – C. Riddick – W.T. Johnson – H. Owens

11. War (Charles Jenkins)

12. Wayfarin’ Stranger (Trad.)

13. Down In The Hole (Tom Waits)

Stupido Records 2022


Lähde: Stupido Records


TUOMARI NURMION JA KNUCKLEBONE OSCARIN UUSI SINGLE TARJOAA – PYHÄKOULUKAUHUA JA MUSTAA GOSPELIA - TIEDOTE 16.6.2022


Dry Bones

Tuomari Nurmio ja Knucklebone Oscar äänittivät vuonna 2018 eepeellisen vereviä tulkintoja vanhoista gospel-biiseistä, mutta eivät saaneet kyllikseen sielua ravitsevasta tripistä rockmusiikin juurille. Armoitettujen pelimannien vuonna 2017 alkanut yhteinen “helvetillisen ja taivaallisen pitkä matka” on eskaloitunut syksyllä ilmestyväksi Believe It Or Not -albumiksi (Stupido Records), jonka ensimmäinen single ja video Dry Bones julkaistaan 16. kesäkuuta.

"Meidän gospel-projekti alkoi sattumalta Jätkäsaaren Weird Antiques -divarista, missä tapasimme Oscarin kanssa varmaankin vuonna 2017 ja äänitimme neljä biisiä. Jotenkin tuntui siltä että tehdään saman tien kokonainen albumi. Taloudellisesti tällainen friikkailu merkitsee oman kupeen kaivamista, mutta se tehtiinkin rakkaudesta lajiin. Silloin ei aika mene koskaan hukkaan", Tuomari Nurmio kertoo yhteistyön alkutaipaleesta.

Uusi single on Nurmion ja Oscarin päivittämä J.W. Johnson -originaali Dry Bones, joka väräjää kaksikon tulkitsemana uutta pyhää henkeä.

"Kesällä 1967 Golden Gate Quartetin 10-tuumainen LP löytyi yhden frendin vanhempien levyhyllystä, ja siitä tuli mun suuri suosikki saman tien. Dry Bones on yksi biisi tuolta levyltä. Rock’n’rollin yksi peruspilari on gospel. Meno on pitelemätöntä", Nurmio kuittaa.

Sinkkubiisin tarina vie kuulijan historian oppitunnille, jossa elävät luut kolisevat ja tässä tiukassa tulkinnassa karttakeppikin viuhuu.

"Ekaan sinkkuun suunnittelin ja kirjoitin hulvattoman ja tummasävyisen videon, joka sekoittaa suomalaista 1900-luvun alun pyhäkoulukauhua mustaan gospeliin. Biisi on erikoinen kertomus henkiin heräävistä luista ja niiden anatomiasta tarkkoine kuvauksineen. Tämä oppitunti sopii hyvin koulumaailmaan ja herranpelkoon. Tietty snadi pilke silmässä. Video on kuvattu autenttisessa 1900-luvun koulumiljöössä psykedeelisin lisäyksin", Knucklebone Oscar hehkuttaa.

Tuomari Nurmion ja Knucklebone Oscarin albumi Believe It Or Not ilmestyy 2. syyskuuta 2022. Kaksikko taustayhtyeineen myös keikkailee syksyn aikana levyä juhlistaen, keikkapäivät ja -paikat ilmoitetaan myöhemmin.

Levyn julkaisee Stupido Records.


Uusi sinkku ja video Dry Bones kuunneltavissa ja katseltavissa tämä linkin kautta Dry Bones


Lähde: Stupido Records

Tuomari Nurmio: Rolling Recordsin Kuu-levyn uusintajulkaisu vinyylinä kesällä 2022

Kuu

Alunperin vuonna 1988 julkaistun Kuu levyn uusintajulkaisu vinyylinä ilmestyi kesäkuussa 2022.

Lähde: Rolling Records: Kuu

Tuomari Nurmio: Svart Recordsin uusintajulkaisuja vinyylinä vuosina 2020-2022

Maailmanpyörä palaa

Svart Records julkaisi vuosien 2020 - 2022 aikana Tuomari Nurmion tuotannosta neljä uutta värivinyylijulkaisua


Vuonna 2020 ilmestyi Tuomari Nurmion vuonna 1992 julkaistu Hullu Puutarhuri levy sekä vuonna 1981 julkaistu Lasten Mehuhetki levy ja kesällä 2021 ilmestyi Tuomari Nurmion vuonna 1982 julkaistu Punainen Planeetta levy.

Viimeisin uusintajulkaisu oli kesäkuussa 2022 Tuomari Nurmio & Viides Kolonna -yhtyeen vuonna 1980 julkaistu Maailmanpyörä palaa levy.

Kaikissa levyissä on avattavat Gatefold kannet, laulujen sanoitukset ja Raimo Pesosen kirjoittamat tuoreet kansitekstit.


Lähde: Svart Records


TUOMARI NURMIO JULKAISEE UUDEN SINGLEN MAAILMAN ONNELLISIN KANSA PERJANTAINA 14.5.2021


Maailman onnellisin kansa

Tuomari Nurmio – Maailman onnellisin kansa


Viime vuonna 70 vuotta täyttänyt Tuomari Nurmio edustaa suomalaisen popmusiikin historiaa, nykyisyyttä ja taipumatonta tarvetta kulkea omia reittejään. Jo kuudella vuosikymmenellä musiikkia julkaissut teräväkynäinen Nurmio julkaisee 14.5. uuden singlen Maailman onnellisin kansa. Se on Tuomari Nurmion 11.6. ilmestyvän albumin nimibiisi.

Oli helpompaa tehdä nämä biisit, kuin jättää tekemättä. Yritin olla kirjoittamatta lauluja, mutta se ei vaan onnistunut”, Nurmio toteaa.

Maailman onnellisin kansa -kappaleessa kerrotaan sarkastisen huumorin kautta suomalaisuudesta. Suomi on Maailman onnellisuusraportin mukaan jo neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa. ”Se on hieno asia suomibrändille, mutta kyllä me nähdään, että homma ei ole vielä valmis. Suomalaiseen mielenlaatuun kuuluu jonkinlainen vinous, ja tätäkään saavutusta ei ihan purematta niellä. Alkoholismi, perheväkivalta ja muukalaiskammo ovat edelleen voimissaan. Näitä teemoja lähestytään tekstissä huumorin keinoilla. Jotkut asiat naurattavat ja toiset taas ei”, Nurmio kertoo.

Tuomari Nurmion ensimmäinen levy Kohdusta hautaan julkaistiin vuonna 1979. Nurmio on mittavan uransa aikana julkaissut yli kaksikymmentä albumia ja hänet on palkittu lukuisilla palkinnoilla (mm. Eino Leino -palkinto, Juha Vainio -sanoittajapalkinto, Teosto-palkinto, Erikois-Emma, Helsinki-mitali).


Levyn julkaisee Vallila Music House Oy.


Uusi albumi Maailman onnellisin kansa julkaistaan 11.06.2021 vinyylinä ja cd:nä


TUOMARI NURMIO - VINOJA SANOJA - LAULUJEN LYRIIKAT kirja julkaistu marraskuussa 2020

Tuomari Nurmio Vinoja sanoja kirja

TUOMARI NURMIO - VINOJA SANOJA - LAULUJEN LYRIIKAT

Hullun sanantakojan lyriikat hurmaavat

Vinoja sanoja sisältää 148 Nurmion laulutekstiä, jotka kertovat rujolla huumorilla höystettyjä tarinoita kaupungin yöstä, mustanpuhuvista mehuhetkistä sekä vallasta ja politiikasta kadunmiehen kielellä.

Asfaltin pinnasta ne kurottavat kuitenkin ylöspäin kohti rauhaa, vapautta ja rakkautta.

Tuomari Nurmio (s. 1950) on yksi arvostetuimmista ja arvoituksellisimmista lauluntekijöistämme. Hän on saanut sekä Eino Leino- että Junnu Vainio -palkinnon.

Lähde: Like kustannus

DUMARI – VANHA JA UUSI TESTAMENTTI kirja julkaistu lokakuussa 2020

Dumari - Vanha ja Uusi Testamentti kirja

DUMARI – VANHA JA UUSI TESTAMENTTI

Tekijät: Raimo Pesonen, Jukka Lindfors, Markku Salo

Ikonisen taiteilijan elämäkerta sukeltaa syvälle ja lentää korkealle

Tuomari Nurmio on kiehtovimpia laulaja-lauluntekijöitämme. Hänen 70-vuotisjuhlansa kunniaksi julkaistava Dumari-elämäkerran laajennettu laitos kattaa vuonna 2010 ilmestyneen alkuteoksen sekä mennyttä vuosikymmentä käsittelevän uuden testamentin, joka nostaa saagan yhä eeppisempiin mittoihin.

Lähde: Like kustannus

Tuomari Nurmio: Rolling Recordsin kaksi uusintajulkaisua vinyylinä vuonna 2020

Karaokekuningas ja Tanssipalatsi

Rolling Records julkaisi keväällä 2020 Tuomari Nurmion tuotannosta kaksi vinyylijulkaisua, jotka ovat aikaisemmin julkaistu vain CD-formaatissa


Tanssipalatsi uusintajulkaisu LP ilmestyi maaliskuussa 2020 ja Karaokekuningas uusintajulkaisu LP ilmestyi huhtikuussa 2020.

Molemmat vinyylilevyt on julkaistu rajoitettuna numeroituna painoksena.

Lähde: Rolling Records: Karaokekuningas

Lähde: Rolling Records: Tanssipalatsi

Tuomari Nurmio: Svart Recordsin uusintajulkaisu vinyylinä vuonna 2020

Tangomanifesti

Svart Records julkaisi vuosien 2019 ja 2020 aikana Tuomari Nurmion tuotannosta viisi vinyylijulkaisua, jotka ovat aikaisemmin julkaistu vain CD-formaatissa


Neljän vuonna 2019 julkaistun vinyyliversion jälkeen SVART julkaisi vielä alkuvuonna 2020 Tuomari Nurmio & Kongontien Orkesterin vuonna 2006 julkaistun Tangomanifesti levyn.

Myös siinä on Raimo Pesosen kirjoittamat tuoreet kansitekstit.

Lähde: Svart Records

Tuomari Nurmio: Svart Recordsin uusintajulkaisuja vinyylinä vuonna 2019 (31.12.2019)

Tuomari Nurmio & Korkein Oikeus

Svart Records julkaisi vuoden 2019 aikana Tuomari Nurmion tuotannosta neljä vinyylijulkaisua, jotka ovat aikaisemmin julkaistu vain CD-formaatissa


Keväällä ilmestyi Tuomari Nurmion vuonna 1997 julkaistu Luuta ja Nahkaa levy sekä vuonna 1999 julkaistu 1999 levy tuplavinyylinä.

Kesällä julkaistiin heti vuosituhannen alussa CD:nä julkaistu Tuomari Nurmio ja Korkein Oikeus livealbumi tuplavinyylinä sisältäen 5 aikaisemmin julkaisematonta live-äänitystä.

Myöhemmin syksyllä tuli vielä Tuomari Nurmio & Alamaailman Vasaroiden vuonna 2005 julkaistu Kinaporin Kalifaatti albumi ensimmäistä kertaa vinyylijulkaisuna.

Kaikissa levyissä on Raimo Pesosen kirjoittamat tuoreet kansitekstit.


Levyjä on vielä saatavilla hyvinvarustetuissa levyliikkeissä kautta maan.


Lähde: Svart Records


KALEVALA PROJEKTI JA CD-LEVY KALEVALA ELÄVÄNÄ TAI KUOLLEENA (Tiedote 7.5.2019)


Kalevala CD

Kalevala elävänä tai kuolleena


Sanataiteilijat Juha Hurme ja Tuomari Nurmio ovat sysänneet liikkeelle KalevalaFest-hankkeen, jonka tavoitteena on monitaiteellinen, -kulttuurinen ja -tieteellinen yllätyshyökkäys kalevalaisen kansanperinteen kimppuun.

Kalevala elävänä tai kuolleena tapahtumilla, tuotteilla ja tuotannoilla kaivetaan esiin ja uudistetaan ajaton kansanrunous juhlapuheiden, kansallispukujen, tuohivirsujen, pitkäpiimäisten lausuntanumeroiden ja koululaisten systemaattisen kiduttamisen haudasta. Koko Kalevalalle annetaan riittävä sähkösokki, jotta saadaan aktivoitua sen erittäinkin elävänä säilynyt ydin tämän ajan ihmisten huviksi, hyödyksi, viisastukseksi, voimavaraksi ja viihteeksi.”, kertovat Hurme ja Nurmio hankkeen tarkoituksesta.

Tavoitteensa saavuttamiseksi hankkeella ovat työkaluina vuonna 2019 ilmestyvä Kalevala elävänä tai kuolleena -albumi, -festivaali Tavastialla sekä KaFe-klubien sarja G Livelabissa. Vuoden 2020 suunnitelmat julkistetaan myöhemmin.

30. elokuuta julkaistaan Kalevala elävänä tai kuolleena Vol. 1 -albumi. Äänitteellä esiintyy mielenkiintoinen kattaus kotimaisia artisteja, joita ei suoralta kädeltä osaisi yhdistää Kalevalaan. Mukana ovat Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä, Paleface & Maija Kauhanen ja Paleface & Mikko Heikinpoika, Ismo Alanko, Faarao Pirttikangas & Nubialaiset, Pekko Käppi & K:H:H:L, Mara Balls, Jaakko Laitinen & Väärä raha sekä Suistamon Sähkö. Taiteilijoille on annettu vapaat kädet tulkita omaa ristiriitaista suhdettaan tähän klassikkoon, ja mitä mielenkiintoisimpia tulkintoja on kohta kuultavissa tällä äänitteellä. Kaikki kappaleet ovat uusia, nimenomaisesti tälle levylle sävellettyjä ja sanoitettuja biisejä. Albumin julkaisee levy-yhtiö Vallila Music House Oy.

Kalevala elävänä tai kuolleena -festivaali on uusi tapahtuma Helsingin kulttuuritarjonnassa. Vuonna 2019 se järjestetään 20.-21.9. Tavastia-klubilla. Festivaalilla esiintyvät levyn artisteista muun muassa Pekko Käppi & K:H:H:L, Jaakko Laitinen & Väärä raha, Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä, Mara Balls, Suistamon Sähkö, Faarao Pirttikangas & Nubialaiset ja Juha Hurme. Koko festivaalin ennakkohintaiset liput ovat myynnissä Tiketissä. Päiväkohtaiset liput tulevat myyntiin ja festivaalin tarkka ohjelma-aikataulu julkistetaan kesäkuun alussa.

Syksyllä 2019 KalevalaFest, eli KaFe -Klubeilla esiintyvät levylle kappaleita tehneet artistit ja lisäksi siellä nähdään Hurmeen kirjoittamia lyhyitä teatteriesityksiä ja tietoiskuja. Klubit pidetään G Livelabissa, Helsingissä. Niiden tarkka ohjelma julkistetaan ja liput tulevat myyntiin kesäkuussa.

Edellä mainittujen tapahtumien ja tuotteiden lisäksi syksyllä käynnistetään kirjoituskilpailu lapsille. Pieni Valekalevalakisa haastaa vuonna 2007 syntyneet ja sitä nuoremmat kirjoittamaan annetuista hahmoista tarinoita. Näistä tarinoista Juha Hurme kokoaa yhdessä sarjakuvataiteilija Kati Rapian ja dramaturgi Elli Salon kanssa kirjan, jonka julkaisija on Teos-kustantamo.

Hanketta ovat tukeneet Koneen Säätiö, Kalevalaseura, Suomen Musiikintekijät ja Helsingin kaupunki. Muita yhteistyökumppaneita ovat tällä hetkellä Vallila Music House, Teos-kustantamo, Tavastia-klubi, G Livelab ja Yle.


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Tuottajat ja tiedottajat:

Riitta Huttunen, riitta@maetka.fi, 050-3551036

Sirpa Lahti, sirpa@maetka.fi, 040-7384736


www.kalevalafest.fi

Facebook: KalevalaFest

Instagram: KalevalaFest

@kalevalafest #kalevalafest #kalevalaelävänätaikuolleena #kafeklubi #valekalevala


Kuvia: http://bit.ly/kalevalafest_kuvat


Tiedotus: Marjatta & Kaisa - maetka.fi


Levyn julkaisee Vallila Music House Oy.

Julkaisupäivä: 30.08.2019TUOMARI NURMIO : DUMARI JA SPUGET UUSI ALBUMI USVAA PUTKEEN ILMESTYY 1.2.2019


Usvaa putkeen

Tuomari Nurmion Dumari ja Spuget -kokoonpano julkaisee uuden Usvaa putkeen -albumin Levyn CD- ja vinyyliversio on nyt jo ennakkotilattavissa Tuomari Nurmion virallisesta verkkokaupasta Backstage Rock Shop Tuomari Nurmio

"Dumari ja Spuget on pitkäaikaisin kokoonpano koko musiikkiurani aikana. Bändi on julkaissut aiemmin albumit "Dumari ja Spuget" (kultalevy 2013), "Bailaa" (2014) ja ”Dumarillumarei” (2017). Uusi albumi "Usvaa putkeen" on soinniltaan näistä kaikkein suoraviivaisin rock-vetoinen kokonaisuus klassisella neljän miehen kitarabändillä. Soitosta kuulee armotta sen, että biisejä on ’jauhettu sisään’ keikoilla etukäteen. Boogie-vaihde on nyt tapissa!" toteaa Tuomari Nurmio.1. Usvaa putkeen

2. Pikajuna helvettiin

3. #Rasva-Rainer

4. Älä itke Iines

5. Kova luu

6. Maanantai

7. Ei kukaan pääse pakoon

8. Tuhma hauva

9. Lasten mehuhetki

10. Luuta ja nahkaa

11. Hei spuge

12. Lihava rakkaus

13. Hunajainen paholainen

14. Huda huda

Julkaisupäivä: 01.02.2019


Levyä voi tilata ennakkoon alla olevasta linkistä:

Backstage Rock Shop on virallisten Tuomari Nurmio -tuotteiden ylpeä koti Backstage Rock Shop


Vinyylilevystä julkaistaan myös punainen vinyyliversio

ÄXCLUSIIVINEN PUNAINEN VINYYLI, RAJOITETTU 500kpl PAINOS! TÄMÄ SIIS VAIN JA AINOASTAAN LEVYKAUPPA ÄXÄSTÄ. / Kaikki levyn Äxästä ennakkoon eli 1.2. mennessä tilaavat osallistuvat arvontaan, jossa on palkintona kolme lippupakettia (3x voittaja + avec) kevään Tuomari Nurmio -keikoille (ei koske festareita!). Tilaa siis viisi levyä ja viisinkertaistat voittomahdollisuutesi oujes! :) Lisäksi kaikki vinyylin (joka musta tai väri) ostaneet osallistuvat lisäarvontaan, jossa on palkintona vinyylin koepainosversio Nurmion nimmarilla varustettuna! Vinyylikisa on voimassa 15.2. saakka.

Erikoispainosta vinyylilevystä voi tilata ennakkoon alla olevasta linkistä:

Levykauppa Äxästä Levykauppa Äx
TUOMARI NURMIO ON VALLILA MUSIC HOUSEN UUSIN ARTISTIKIINNITYS - LEHDISTÖTIEDOTE 22.11.2018


Vallila Music House

Tuomari Nurmio on solminut levytyssopimuksen Vallila Music Housen kanssa

Siirtyminen VMH:n talliin oli luonnollinen jatko Nurmion uralle. Sopimuksen taustalla on vuosia kestänyt yhteistyö Gabi Hakasen kanssa.

"Ensimmäinen albumi duunattiin Gabin kanssa jo vuonna 1991, joka oli nimeltään Hullu Puutarhuri. Sen jälkeen plattoja on julkaistu yhdessä tasaiseen tahtiin, ja nyt kun Gabi laittoi pystyyn Vallila Music Housen, niin oli luonnollista lähteä messiin tähän kuvioon", Nurmio kommentoi.

”Paljon on nähty ja koettu yhdessä Handen kanssa näiden vuosien aikana. Suurena Hande-fanina minulla on ilo ja kunnia jatkaa yhteistyötä eittämättä yhden Suomen merkittävimmän laulaja-lauluntekijän kanssa”, Hakanen kommentoi tulevaa.

Ensimmäinen VMH:n kautta julkaistava Dumari ja Spuget -albumi on nimeltään "Usvaa putkeen", ja se tulee kauppoihin 1.2.2019.

"Dumari ja Spuget on pitkäaikaisin kokoonpano koko musiikkiurani aikana. Bändi on julkaissut aiemmin albumit "Dumari ja Spuget" (kultalevy 2013), "Bailaa" (2014) ja ”Dumarillumarei” (2017). Uusi albumi "Usvaa putkeen" on soinniltaan näistä kaikkein suoraviivaisin rock-vetoinen kokonaisuus klassisella neljän miehen kitarabändillä. Soitosta kuulee armotta sen, että biisejä on ’jauhettu sisään’ keikoilla etukäteen. Boogie-vaihde on nyt tapissa!", toteaa Nurmio.

Dumari ja Spuget on nähtävänä keikoilla albumin julkaisun myötä keväällä 2019 seuraavasti:

22.02. Tampere, Klubi

23.02. Jyväskylä, Lutakko

01.03. Joensuu, Kerubi

02.03. Kuopio, Henry’s

23.03. Helsinki, Nosturi

Projektista tiedotetaan lisää lähiaikoina.

Äänitteet julkaisee Vallila Music House Oy.

Äänitteet jakelee Universal Music Oy.

Keikat myy Piikkikasvi Oy.TUOMARI NURMIO & KNUCKLEBONE OSCAR: JUDGE MEETS THE KING VINYYLI EP - JULKAISUPÄIVÄ 18.5.2018


Judge Meets The King EP

Tuomari Nurmion ja Knucklebone Oscarin uusi vinyyli EP Judge Meets The King julkaistaan perjantaina 18.5.2018

Suomalaisen juurimusiikin legendat Knucklebone Oscar ja Tuomari Nurmio ovat yhdistäneet voimansa ja äänittäneet vanhaa mustaa gospelia sisältävän seiskatuumaisen. Rajoitettu painos.

Kappaleet

A)

John The Revelator 2:40
God Almighty´s Gonna Cut You Down 2:58

B)

Will The Circle Be Unbroken 2:51
Fire And Brimstone 3:59

Levyä voi tilata ennakkoon alla olevasta linkistä

Levykauppa Äxästä Levykauppa ÄxDUMARI & SPUGET: DUMARILLUMAREI UUSI LEVY - JULKAISUPÄIVÄ 28.4.2017


Dumarillumarei

Tuomari Nurmion uusi albumi Dumarillumarei julkaistaan perjantaina 28.4. (Lp kaupoissa 12.5.)

Sano reilusti hei, Dumarillumarei, Dumari on skenes bäk!

Tuomari Nurmion miltei neljäkymmentä vuotta kestäneen artistiuran 24. studioalbumi Dumarillumarei julkaistaan perjantaina 28.huhtikuuta. Pari viikkoa sitten Jussi Gaalassa ensimmäistä kertaa livenä kuultu levyn ensimmäinen single, netin keskustelukulttuuria terävästi kommentoiva Joutavia jorinoita ilmestyy tänään.

”Joutavia jorinoita on aika maanläheinen biisi. Toivon, että sen teksti vetoaa tehokkaimmin sellaisiin periaatteessa järkeviin suomalaisiin, jotka ovat omaa ajattelemattomuuttaan lähteneet mukaan tähän vastenmieliseen vihapuheiden kuoroon”, Nurmio kertoo biisin taustoista.

”Tuleva Dumarillumarei-albumi on täyslaidallinen kadunmiehen filosofiaa, suurella ja rennolla otteella. Se on bluesia ja jenkkaa, soulia ja humppaa, räppiä ja torvisoittoa, itää ja länttä. Montaa sorttia, mut rokkia se on kaikki”, Nurmio jatkaa.

Albumin julkaisun jälkeen luvassa on levynjulkkarikeikka Konepajan Brunossa lauantaina 13. toukokuuta, jonka jälkeen Nurmio yhtyeineen keikkailee seuraavasti:

la 13.5. Bruno, Vallila Hki (Levynjulkaisukonsertti)

la 3.6. Pihlajamäki goes Blues, Hki

pe 9.6. Allas, Katajanokka Hki

pe 7.7. Huvila, Savonlinna

la 8.7. Kirkastusjuhlat, Aitoo

ke 9.8. Teatteriteltta, Tampereen Teatteripäivät, Tampere

la 9.9. Virgin Oil, Hki

Dumarillumarei
Joutavia jorinoita
Jokainen meistä
Tsaari
Suuri ja rento ote
Tää kama kolisee
Takaisin Kongoon
Valitettava ampumavälikohtaus
Raivotautinen
Vauhtivaunu
Kivinen kehto
Virsi 666

Tilaa platta ennakkoon alla olevista linkeistä!

Backstagerockshopista cd-levynä Backstagerockshop

Backstagerockshopista vinyylinä Backstagerockshop

Levykauppa Äxästä Levykauppa ÄxTUOMARI NURMIO JA FOLK LIISA JULKAISEVAT VUODEN 2016 ENSIMMÄISEN ALBUMIN! - LEHDISTÖTIEDOTE 9.12.2015


Tuomari Nurmio ja Folk Liisa Ihmemaassa

TUOMARI NURMIO JA FOLK LIISA PERUSTIVAT DUON

– Ihmemaassa -albumi julkaistaan 1.1.2016

– Single Rakkauden voima ilmestyy perjantaina 11.12.


Me nimitetään tätä keittiömusiikiksi tai urbaaniksi sähköfolkiksi

-Tuomari Nurmio


Uuden duokokoonpanon muodostavat Tuomari Nurmio ja Folk Liisa (Liisa Eskola) julkaisevat tiettävästi vuoden 2016 ensimmäisen kotimaisen albumin. Ihmemaassa-nimeä kantava levy julkaistaan ilotulitusten saattelemana keskiyöllä 1.1.2016. CD-formaatissa levy on saatavilla 8.1. lähtien.

Nurmio itse kutsuu uutta kokoonpanoaan ”autenttiseksi duoksi”.

Tällä tarkoitan sitä, että kokoonpanossa on kaksi soittajaa, jotka soittavat ja laulavat kaiken itse ja yhdellä kertaa paikan päällä. Duon käsitettä käytetään joskus harhaanjohtavasti vaikka levyllä soittaa bändi ja keikoilla käytetään rumpukoneita, sekvensserejä ja valmistaustoja. Tämä levy on äänitetty luomumetodilla kaverin pikkustudiossa. Se on samanlaista soittoa kuin himassa tai keikoillakin”, Nurmio kertoo.

Rakkauslaulut ovat jostain syystä jääneet Nurmion tuotannossa vähemmälle huomiolle, mutta nyt oli aika nostaa erityisesti niitä esille. Levylle valikoidut biisit toimivat hyvin folktyylillä esitettyinä ja ovat lähellä sitä intiimiä ja alkuperäistä vaihetta, missä laulut ovat ennenkuin niitä aletaan sovittaa bändille.

Näitä rakkauslauluja on tullut kirjoitettua yli 30 vuoden ajan, mutta uusimmat näistä ovat aikalailla suoraan meidän omasta elämästä. Jos ei tämä ole teemalevy, niin mikä sitten on?


Tuomari Nurmio ja Folk Liisa Rakkauden voima

Levyn ensimmäisenä singlenä julkaistaan alunperin Käytettyä rakkautta (1986) -albumilta löytyvä Rakkauden voima -kappale. Single ilmestyy perjantaina 11.joulukuuta.

Kotisivu: www.tuomarinurmio.fi

Facebook: https://www.facebook.com/Tuomari-Nurmio-248007190492/?fref=ts"

Kuvia: http://www.sonymusic.fi/pressi/kotimaiset-artistit/tuomari-nurmio-folk-liisa/

Lähde: Sony Music Finland
TUOMARI NURMIO & HOEDOWN: Tales Of Judge Bone UUSI LEVY - LEHDISTÖTIEDOTE 8.5.2015


Tales Of Judge Bone

Uusi englanninkielinen albumi julkaistaan kesäkuun 5. päivä

Levyn julkaisua juhlitaan ravintola Juttutuvassa Helsingissä 23.6.

Tuomari Nurmio & Hoedown esiintyvät Puistobluesin pääkonsertissa 27.6.

Tuomari Nurmio löyttäytyi yhteen suomalaisen juurimusiikin ykkösbändin Hoedownin kanssa ja kaivoi pitkään hiljaa olleen englanninkielisen alter egonsa esille. Härmäläisen shamaani-bluesin grand ol' man Judge Bone karistaa kalmiston pölyt niskastaan ja julkaisee uusia ja vanhoja laulujaan "definitiivisinä versioina" albumilla ”Tales Of Judge Bone” 5.6.2015.

" Ajatus tästä levystä on palannut päähäni toistuvasti aamuyön tunteina jo useiden vuosien ajan. Olen enemmän kuin tyytyväinen siitä että lopulta ryhdyin tähän, ja nimenomaan Hoedownin kanssa. Aikaisemmat versiot vanhemmista biiseistä ovat jääneet yleensä luonnosasteelle, osaksi sen takia, että tällainen materiaali on Suomessa ollut täysin marginaalissa. Meitsi ja koko bändi digataan tätä levyä täysillä, mikä ei omien tekeleiden kohdalla aina ole niin itsestään selvää. Kaikki eivät varmaan tiedä, että tämäntyylinen musa on sitä, mitä mä kuuntelin, ja myös soittelin jo kauan ennenkuin olin julkaissut yhtäkään levyä: folkia, bluesia, countrya, bluegrassia, gospelia. Amerikan pataan kaiken maailman siirtolaiset ovat vieneet omat mausteensa. Niistä raaka-aineista olen keittänyt myös oman soppani”, toteaa Tuomari Nurmio

”Tales Of Judge Bone”n biisit ovat Nurmion käsialaa ja sovituksista vastaavat hänen lisäkseen Hoedown-yhtyeen jäsenet.

Albumin kappaleet:

Fare Thee Well
Bonnie George Campbell
You Hate Me And My Stetson Hat
Pinemoor Cemetery
Buffalo’s Bone
15.000 Heads
Love In Laredo
In Shackles And Chains
Beneath The Darkest Mountain
Soultripper
Train-Train-Train!
Fiddling Bill

Tilaa levy ennakkoon Levykauppa Äxästä Levykauppa ÄxTuomari Nurmion historiallinen romuhuutokauppa alkaa maanantaina 24.11.2014 klo 08.00


Tuomari Nurmion romuhuutokauppa

Tuomari Nurmio aloittaa maanantaina 24.11.2014 klo 08.00 verkkohuutokaupan, missä on myynnissä iso pala suomirock-historiaa. Huutokaupattavana on todellisia harvinaisuuksia sekä suomalaisen musiikkihistorian helmiä musadiggareille, esimerkiksi Nurmion kultalevyjä, Emma-patsaita, kitaroita, vahvistimia ja esiintymisvaatteita. Huutokaupattavia tuotteita on yhteensä yli neljäkymmentä eri nimikettä. Huutokaupan taustalla on Nurmion muutto pienempään asuntoon, joten huutokauppa vaikutti luonnolliselta tavalta laittaa hyvää kiertoon. Nurmio kommentoi: ”Mä muutan Stadiin bäk ja luukku on snadimpi. Tää kama ei mahdu enää nurkkiin, ja se on mulle jo elettyä elämää, enkä mä halua museoida sitä. Tästä joku saa pukin konttiin erikoisemman lahjan, ja samalla siivu menee hyväntekeväisyyteen. Silloin toivottavasti kaikki on tyytyväisiä." Huutokauppa alkaa maanantaina 24.11.2014 klo 08.00. Sen järjestää Tuomari Nurmion verkkokauppaa ylläpitävä Backstage Rock Shop Oy. Osalla esineistä on kohtuullinen pohjahinta. Huutokauppa kestää kaksi viikkoa, ja huutokaupan tuotosta 20% lahjoitetaan Helsingin Pelastakaa Lapset Ry:lle

Kuvia huutokaupattavista tuotteista löytyy täältä: Backstage Rock ShopTUOMARI NURMIO JA KÖYHIEN YSTÄVÄT : KOHDUSTA HAUTAAN 35-VUOTIS JUHLAPAINOS ILMESTYY 17.10.2014


Kohdusta hautaan 35 v

Tuomari Nurmio ja Köyhien Ystävät : Kohdusta Hautaan - Tuomari Nurmion ja Köyhien ystävien kanssa

Tuomari Nurmio & Köyhien Ystävät: Kohdusta hautaan -vinyyli julkaistaan 500 kappaleen 35-vuotisjuhlapainoksena. Tänä vuonna 35 vuotta täyttävä Johanna Kustannus aloitti julkaisutoimintansa juuri tällä mestariteoksella.
TUOMARI NURMIO : DUMARI JA SPUGET BAILAA! LIVE CD/DVD ILMESTYY 25.4.2014


Dumari ja Spuget bailaa!

Tuomari Nurmio : Dumari ja Spuget bailaa!

Digipack on rajattu painos, jossa mukana 12 biisin dvd "Tavastian Stagella". Keikka on kuvattu kahdelta eri Tavastian keikalta 25.4.2013 ja 24.1.2014.

CD

Kivinen tie
Usvaa putkeen
Pikku julmuri
Mammona
Rahamies
Paha tyttö
Tuhma hauva
Don Pate
Sähkö!!
Hunajainen paholainen
Lihava rakkaus
Paavi Roskapankissa
Maailman paras näyttelijä

DVD

Mammona
Skulaa tai delaa
Rion satamassa
Mustalaiskitara soi
Tuhma hauva
Don Pate
Sörkan satakieli
Tonnin stiflat
Bum Bum Bum
Paavi roskapankissa
Lasten mehuhetki
DumariRajattu Dumari ja Spuget bailaa-paketti sisältää cd:n ja dvd:n lisäksi plektran sekä metallisen sheriffin tähden (5,73cm x 6cm, kiinnitysmekanismi takapuolella). Yksinoikeudella Backstage Rock Shopista!

Backstage Rock Shop
NUOTTIKIRJA TUHANNEN JA YHDEN KAPAKAN LAULUJA - 132 BIISIÄ ON ILMESTYNYT 18.10.2013


Tuomari Nurmio - Tuhannen kapakan lauluja

Dumarin arvoinen nuottikirja

"Valo yössä", "Oi mutsi mutsi", "Lasten mehuhetki", "Punainen planeetta", "Kurjuuden kuningas", "Ramona", "Tonnin stiflat", "Hurja poika", "Suuri voima", "Paavi Roskapankissa", "Huda Huda", "Rannanjärvi elää!", "Ikuisesti minun", "Dumari"... 132 laulua sisältävä kuvitettu nuottikirja. Tuomari Nurmio (s. 1950) on ollut yksi arvostetuimpia ja arvoituksellisimpia lauluntekijöitämme yli 30 vuoden ajan. Hänen sanojaan käyttävät lentävinä lauseina niin kansan syvät rivit kuin älypäät kaikissa ikäluokissa. Hän on saanut Eino Leino- ja Junnu Vainio -palkinnot. Edellinen, neljännesvuosisata sitten julkaistu nuottikirja Kuviteltuja klassikkoja on ollut jo pitkään loppuunmyyty.


Sidosasu: sidottu

Sivumäärä: 278

Kappalemäärä: sisältää 132 biisin nuotit


Nuottikirjaa myydään hyvin varustetuissa musiikki- ja kirjakaupoissa sekä netissä mm. Backstage Rock Shopin sivuilla osoitteessa Backstage Rock Shop


Lähde: LIKE kustannus
BACKSTAGE ROCK SHOP ON ALOITTANUT TUOMARI NURMION FANITUOTTEIDEN MYYNNIN VERKOSSA (19.9.2013)


Tuomari Nurmio - Dumari ja Spuget

Backstage Rock Shop myy virallisia Tuomari Nurmion fanituotteita (t-paitoja, pinssejä, plektroja, kangaskasseja) sekä CD-levyjä että Dumari-kirjaa verkossa osoitteessa Backstage Rock Shop
TUOMARI NURMIO: DUMARI JA SPUGET UUSI CD - LEHDISTÖTIEDOTE 10.4.2013


Tuomari Nurmio - Dumari ja Spuget

TUOMARI NURMIO: DUMARI JA SPUGET - UUSI ALBUMI KAUPOISSA 19.4.2013


LEVYNJULKAISUKEIKKA HELSINGIN TAVASTIALLA 25.4.2013

Tuomari Nurmio on paitsi suomalaisen rockmusiikin keskeisimpiä biisintekijöitä ja vaikuttajia, myös eräs uudistumiskykyisimmistä esiintyjistä. Vuonna 1979 alkaneen uransa aikana Tuomari Nurmio on julkaissut 19 studioalbumia, joista kaksi on myynyt kultaa. Kriitikoiden klassikkoluokkaan nostamien julkaisujen, juhlittujen konserttien ja tunnustusten lista on pitkä - mainittakoon tässä Nurmiolle ainoana rockmuusikkona myönnetty Eino Leinon kirjallisuuspalkinto.

Tuomari Nurmion hahmo on paradoksien täyttämä: korkeakirjallinen kapakkasoittaja, perfektionisti ja boheemi, lakimieheksi opiskellut katupoika Kalliosta, stadin slangin taitaja, joka on kotonaan Pohjanmaan puukkojunkkareiden maailmassa.

Dumari ja Spuget on snadii respektii Kalliolle ja koko stadille

Tuomari Nurmio summaa levyn teeman näin: Ihme kyllä, vaikka slangia on puhuttu yli sata vuotta niin slangibiisejä ei ole montaa olemassa, vaikka se on niin ilmaisuvoimainen kieIi. Tämä on kunnianosoitus stadin slangille, stadin sielu on siinä.

Skulaa tai delaa!

Biisien sanat ovat blandaamatonta slangia, joka polttaa kuin kirkas brenkku. Olen erityisen tyytyväinen siitä, että sain aikaan myös romanttista tarinaa, vaikka slangi ei siihen tyylilajiin helposti taivu. Tähän tapaan puhuttiin Kalliossa joskus 1960-luvulla, mukana on tosin sanoja, joita käytti silloin vain vanhemmat gubbet ja toisaalta myös uudempia, joita silloin ei vielä ollutkaan mutta mitään sääntöjä tai slangipoliiseja ei tarvita.Kieli elää miten tahtoo tai sitten se delaa, musa puolestaan ulottuu tyylillisesti ehkä jostain 30-luvulta 70-luvun alkuun.Tää platta täyttää sadan vuoden kuilun stadin kulttuurihistoriassa.

Albumin kappalelista:

Spiidi Pirinen
Sörkan satakieli
Kilomies
Sniidu Friidu
Tonnin stiflat
Oi mutsi mutsi
Skulaa tai delaa
Bumbumbum
Dumari
Hei spuge
Siit mä diggaan
Mä dallaan vaan

Spugeissa vaikuttavat Dumarin lisäksi Make Hillilä rummut, Mitja Tuurala kontrabasso ja Miikka Paatelainen kitara ja steel-kitara.

Albumin julkaisukeikka on Helsingin Tavastia-klubilla to 25.4.

Liput toimituskuluineen alkaen 19,50 euroa Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,78 euroa/min+pvm) sekä netistä www.tiketti.fi.

Ovelta 20 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.


www.tuomarinurmio.fi

www.facebook.com


Kari Holmgren
Marketing Manager
+358 40 5306634
Sony Music Entertainment (Finland) Oy
Tallberginkatu 2 A 5. krs
00180 HelsinkiTUOMARI NURMIO: DUMARI JA SPUGET UUSI CD JA SINGLE - LEHDISTÖTIEDOTE 15.3.2013


Tuomari Nurmio - Sniidu Friidu

UUSI CD JA SINGLE


Tuomari Nurmio julkaisee 19.4. uuden Dumari ja Spuget -kokoonpanon mukaan nimetyn albumin. Ensimmäinen single, pelastusarmeijan tytöstä kertova Sniidu Friidu on julkaistu tänään ja sen voi hankkia esimerkiksi iTunesista. Kuten singlen ja bändin nimistä voi ennakoida, on Nurmio jälleen vahvasti stadin slangin pauloissa.

"Ihme kyllä, vaikka slangia on puhuttu yli sata vuotta niin slangibiisejä ei ole paljon aikaisemmin ollut, vaikka se on vitun ilmaisuvoimainen kieli. Tämä on kunnianosoitus stadin slangille; skulaa tai delaa!", kommentoi Tuomari Nurmio.

Spuget-bändissä soittavat Tuomarin lisäksi Make Hillilä (rummut), Mitja Tuurala (kontrabasso) ja Miikka Paatelainen (kitara- ja steel-kitara).

Levyn julkaisukeikka soi Tavastialla 25.4.

Dumari ja Spuget -albumin biisilista näyttää tältä:

Spiidi Pirinen
Sörkan satakieli
Kilomies
Sniidu Friidu
Tonnin stiflat
Oi mutsi mutsi
Skulaa tai delaa
Bumbumbum
Dumari
Hei spuge
Siit mä diggaan
Mä dallaan vaan


Lähteet:

Sony Music

Tuomari Nurmion kotisivut

Soundi -lehti
TUOMARI NURMION KESÄ 2011 - LEHDISTÖTIEDOTE 1.7.2011


Tuomari Nurmio tekee tänä kesänä vain muutaman harvan keikan, mutta sitäkin mielenkiintoisempia. Jäljellä olevilla kuudella keikalla Dumari esiintyy neljässä eri kokoonpanossa.

10.07 Turku, Ruisrock, soolo

13.07 Jyväskylä, Jyväskylän Kesä, Tuomari Nurmio & Paratiisin Puutarhaorkesteri

23.07 Karkkila, Sunset Beach Party, Tohtori Hillilä duo

18.08 Helsinki, M-Bar, soolo, iskelmiä särökitaralla

19.08 Helsinki, Nosturi, Dumari ja Spuget (Leba bäkkiin -festivaaleilla)

20.08 Oulainen, Medusan Taiteiden Yö, soolo

Jyväskylän Paratiisin puutarhaorkesterin keikka on ainutlaatuinen. Missään muualla paitsi Nurmion yksityisillä 60-vuotiskekkereissä Tavastialla viime marraskuussa - tätä kokoonpanoa ei ole nähty toistaiseksi livenä. Jyväskylässä soittavat Miikka Paatelainen, Pekka Gröhn, Janne Haavisto, Zarkus Poussa, Okke Komulainen, Antti Hynninen, Juho Viljanen ja Janne Toivonen.

Nimensä orkesteri on saanut viime syksynä julkaistusta Paratiisin puutarha albumista, joka nousi ensimmäisellä listaviikollaan suoraan sijalle #5 Suomen virallisella albumimyyntilistalla. Paratiisin puutarha hyvin poikkeuksellinen levy Nurmion tuotannossa; se sisältää kaksitoista rakkausteeman ympärille kietoutuvaa biisiä. YLE:n Jukka Haarma totesi albumista blogissaan Vuoden 2010 Levyt: Vuoden kaupallinen kotiinpaluu-levy: Tuomari Nurmio: Paratiisin puutarha. Tällä levyllä Tuomari Nurmio palasi Top Ten -artistiksi. Nurmion levyistä tämä on hyvällä tavalla kaupallinen. Ehkä oudonkin seesteinen, iloinen ja rento levy. Albumilta on julkaistu singlenä kappaleet Onnen numero, Pahaa joulua ja Syyllinen. Radio Suomessa on lisäksi soinut taajaan Lemmensairas.

Tiedotus: Mia Salo 040-5851158, mia@ratasmusic.fi

Keikat: Piikkikasvi Agency Oy, Kari Pössi 09-6859 3221, Piikkikasvi Agency Oy

Pressikuvia Pressikuvia

Lisätiedot: Tuomari Nurmion kotisivutTUOMARI NURMIOLLE MYÖNNETTIIN HELSINKI -MITALI 13.6.2011

Helsingin kaupunki on antanut kultaisen Helsinki-mitalin kymmenelle ansioituneelle kansalaiselle. Helsinki-mitali on kaupungin korkein huomionosoitus, joka voidaan antaa henkilöille, ”joiden on katsottava toiminnallaan ansainneen kaupungin tunnustusta”. Mitaleita on jaettu Helsinki-päivänä vuodesta 1956 lähtien.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen jakoi mitalit kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa maanantaina 13.6.2011.

Tässä luettelo mitalin saajista:

Ansioituneet kansalaiset 2011

Haavio-Mannila Elina, professori emerita
Hara Mervi, toiminnanjohtaja
Harkimo Harry, hallituksen puheenjohtaja
Kyöstilä Heikki, toimitusjohtaja
Lemmetyinen Antti, johtaja
Nurmi Reet, toiminnanjohtaja
Nurminen Juha, hallituksen puheenjohtaja
Nurmio Hannu, muusikko
Pukkila Outi, toimittaja
Wilén Raili, puheenjohtaja


Lähde: Helsingin kaupunkiTUOMARI NURMIO SINGLE SYYLLINEN - LEHDISTÖTIEDOTE 17.1.2011


Tuomari Nurmio - Syyllinen

SYYLLINEN, MUTTA MIHIN?


Syyllinen on Tuomari Nurmion kolmas single Paratiisin puutarha –levyltä. Kolmeminuuttinen ralli etenee rennosti = svengaa kuin hirvi ja johdattelee iloisine urkuineen 70-lukulaisiin tunnelmiin.

Kuuntele biisi www.ratasmusic.fi. Syyllinen julkaistaan vain digitaalisesti 17.01.2011.

Niin mihin syyllinen? ”Tein väärin mutta kadu en. Vaikka saisin elinkautisen. Rakkaus on rikokseni. Siihen olen syyllinen"


Tiedotus: Mia Salo 040-5851158, mia@ratasmusic.fi

Keikat: Piikkikasvi Agency Oy, Kari Pössi 09-6859 3221, Piikkikasvi Agency Oy

Julkaisu: Ratas Music Group Ratas Music Group

Pressikuvia PressikuviaTUOMARI NURMIO VIERAILEVANA SOLISTINA KORPIKLAANIN UKON WACKA -KAPPALEELLA


Korpiklaani - Ukon Wacka

Tuomari Nurmio on vierailevana laulusolistina Korpiklaanin uudella singlellä Ukon Wacka.

Korpiklaanin Ukon Wacka CD ja LP julkaistaan helmikuun alussa.


Lähde: Nuclear Blast Online ShopSTADILAISTA TANGOA ETSIMÄSSÄ -ELOKUVAN DVD ON JULKAISTU 26.11.2010


stadilaista tangoa etsimässä -dvd

Tuomari Nurmio - Stadilaista tangoa etsimässä DVD, 2010

Stadilaista tangoa etsimässä -dokumentti seuraa Tuomari Nurmion ja Kongontien orkesterin Tangomanifesti–levyn tekoa ja suomirock-legenda Nurmion tutkimusmatkaa helsinkiläisen tangon historiaan. Elokuva on rocksukupolven patujen syvälle luotaava tutkimus heille tähän asti vieraana pysyneen musiikkilajin olemuksesta, ja kiehtova kurkistus levynteon ja keikkailun maailmaan.

Ohjaaja Tahvo Hirvonen

Pääosissa Hannu "Tuomari" Nurmio, Jarmo Saari, Antero Jakoila, Markku Hillilä

Käsikirjoitus Tahvo Hirvonen, Anne Lakanen, Hannu Nurmio

DVD:n sisältö ja lisämateriaali: FS-Film OyTUOMARI NURMION 60 V SYNTTÄRIJUHLAT TAVASTIA -KLUBILLA 21.11.2010


Tuomari Nurmio - 60 v synttärit

Tuomari Nurmion 60-vuotissyntymäpäivää juhlittiin iloisessa ja rennossa meiningissä Tavastia –klubilla yksityistilaisuudessa Tuomiosunnuntaina 21. marraskuuta 2010.

Päivänsankari silinterihatussaan kätteli kaikki kutsuvieraat ja hyvän ruuan ja juomien jälkeen alkoi juhlien virallinen osuus Tavastian lavalla.

Jukka "Epa" Toivonen ja Jukka "Luihu" Salmi luovuttivat Tuomari Nurmiolle Dumarin pojan ja Dumarin tähden.

Guldkurkorna ( Pekka Aarnio, Cucu Launis, Antero Launis) esittivät kappaleet Boston Harbour ja Sarkkasi juo
Jussi Raittinen esitti kappaleen Tonnin Stiflat
Jarkko Martikainen esitti kappaleet Kurjuuden kuningas ja Kurja matkamies maan
Ilkka Alanko esitti kappaleen Laaksossa
Niko Ahvonen esitti kappaleet Paavi Roskapankissa ja Miehen elämää
Dave Lindholm esitti kappaleen Anna kitaran laulaa vaan
Zarkus Poussa ja Jarmo Saari esittivät kappaleen Punainen planeetta
Jonna Tervomaa esitti kappaleen Kaalimaan kansa
The Munsons (Tommi Viksten ja Tokela) esittivät kappaleet 15000 Heads ja 17 and in a Misery
Hearthill esitti kappaleen Buffalo's Bone
Siiri Nordin esitti kappaleen Oi mutsi mutsi
Herra Ylppö esitti kappaleen Kova luu
Ajattara esitti kappaleen Lasten mehuhetki
Paleface esitti kappaleen Rannanjärvi elää!

Mikko Kivinen ja Pertti Sveholm lausuivat välillä runoja kokoelmasta Karvainen sielu.

Lopuksi Tuomari Nurmio esitti uuden studiobändinsä kanssa ainakin kappaleet 13 naulaa, Rakkautta rahalla et saa, Pahaa joulua ja Sähkö.

Illan spiikkasivat Niko Ahvonen ja Siiri Nordin.TUOMARI NURMION HOTELLI VOODOO ELOKUVA ON JULKAISTU DVD:NÄ 17.11.2010


Tuomari Nurmio - Hotelli Voodoo

Tuomari Nurmio - Hotelli Voodoo DVD, 2010

Tuhannen ja yhden kapakan lauluja

Hotelli Voodoo on Tuomari Nurmion kymmenen biisin pohjalta koostettu karvalakkimusikaali, jonka helakankarhea tarina on ryyditetty totalitaarisen visuaalisella turbulenssilla. Pääosassa Tuomari Nurmio itse, muissa osissa mm. Martti Suosalo, Niina Nurminen, Puntti Valtonen, Pertti Sveholm, Carl-Kristian Rundman ja Petri Manninen. Ohjaus Janne Kuusi.

Elokuvassa sukelletaan seuraavien musiikkinumeroiden kavalkadiin: Oi mutsi mutsi, Katuvaisten laulu, Valo yössä, Siihen loppui satumaa, Ikuisesti minun, Ramona, Hotelli Voodoo, Rasva Rainer, Huda huda, On aika soittaa sinfonia

DVD:n sisältö ja lisämateriaali: Yle Shop

Elävä arkisto: Yle Elävä arkistoTUOMARI NURMIO SINGLE PAHAA JOULUA - LEHDISTÖTIEDOTE 15.11.2010


Tuomari Nurmio - Pahaa joulua

UUSI SINGLE - PAHAA JOULUA


"Pahaa joulua ja onnetonta uutta vuotta! tekstiviesti mulle toivottaa. Onko rakkauden toinen puoli sama määrä vihaa, vai onko siinä rakkautta koskaan ollutkaan?.” Näin alkaa Pahaa joulua, joka ankeasta nimestään huolimatta virittää heti ensitahdeista toiveikkaan tunnelman kuulaalla jousistollaan ja lempeällä rytmillään. Aivan erityisen biisistä tekee Nurmion laulu, josta on riisuttu kaikki ylimääräinen pois. Pahaa joulua on klassikko vuosimallia 2010. Se on lokakuun 20. päivä ilmestyneen Paratiisin puutarha –albumin toinen single ja se julkaistaan vain digitaalisesti 15.11.TUOMARI NURMIOLTA UUSI LEVY JA KIRJA SAMAAN AIKAAN - LEHDISTÖTIEDOTE 20.10.2010.


Paratiisin puutarha on 21.11.2010 kuusikymmentä vuotta täyttävän Tuomari Nurmion kahdestoista suomenkielinen, kokonaan omia uusia biisejä sisältävä albumi. Levytysuran aloittaessaan vuonna 1979 Nurmio ei ollut enää pikkupoika, vaan jo kantavalla pohjalla oleva 29-vuotias tyylitajuinen taiteilija, joka oli etsinyt vaikutteita ja virikkeitä ja tehnyt musiikillista perusduuniaan jo teini-iästä alkaen. Laajemmin Nurmion musiikilliseen uraan ja sivupersooniin pääsee kurkistamaan uuden Dumari – Kohdusta hautaan ja paratiisin puutarhaan -kirjan sivuilta.


Tuomari Nurmio - Paratiisin puutarha

LEVY: Paratiisin puutarha. Ratas Music Group.

Uusi albumi on temaattinen kokonaisuus, kuten Nurmion levyt useimmiten ovat. Paratiisin puutarha on varjoistaan huolimatta tunnelmiltaan poikkeuksellisen valoisa. Albumin kuuntelu on puhdistava kokemus: Tuomion päivästä, epäilyksistä ja syyllisyydentunnoista kuljetaan levyn kahdentoista biisin aikana paratiisin puutarhaan. Pitkäsoitto alkaa tutumman kuuloisella nyrjähtäneellä soinnilla, ja päätyy riisuttuun, lempeämmässä valossa näyttäytyvään Tuomariin. Albumi on myös herkullinen löytöretki kaikille musiikkidiggareille; viitteitä klassikoihin on siroteltu kappaleisiin taidolla. Paratiisin puutarhassa on monta tasoa – se mitä siitä saa riippuu kunkin kyvystä ymmärtää.

Tuomari työsti levyä samanaikaisesti kirjan ja monien muiden retrospektiivisten projektien kanssa. Puolet lauluista on kirjoitettu tänä vuonna ja loputkin viimeisten kolmen vuoden aikana. Yhteistyöstä Janne Haaviston ja Mamba Assefan kanssa Nurmiolla oli hyviä kokemuksia jo aiemmin ja uuden levyn tanssigroove rakentuukin näiden kahden lyömäsoittajan luomalle perustalle. Albumin tuottajaksi Tuomari pestasi Jannen, joka kokosi studiobändin molemmille tutuista soittajista. Esimerkiksi Pekka Gröhn näppäilee levyllä keybordeja ja bassoa, ja Miikka Paatelainen monenlaisia kielisoittimia kitaroiden lisäksi. Levyllä soittaa yhteensä 18 muusikkoa.

Biisilista: 13 päivää, Tuomion päivä, Rakkautta rahalla et saa, Syyllinen, Hunajainen kuu, Onnen numero (1. single), Pahaa joulua, Ei kukaan pääse pakoon, Lemmensairas, Sähkö!, Tulivuori, Paratiisin puutarha. Kaikki sanat ja sävellykset Tuomari Nurmio. Albumin tuottaja Janne Haavisto. Levyä on äänitetty viidessä eri studiossa eli Inkfish-studiot, E-studio, MuFarang-studio, Rillumarei-studio ja Finnvox-studiot. Paratiisin puutarha julkaistaan digipackina, vinyylinä jossa on cd-levy mukana sekä tavallisena cd-levynä. Singlet julkaistaan vain digitaalisesti.

KIRJA: Dumari. WSOY.


Tuomari Nurmio - Dumari -kirja

Musiikillisen elämäkerran DUMARI - Kohdusta hautaan ja Paratiisin puutarhaan ovat kirjoittaneet ja toimittaneet Jukka Lindfors, Markku Salo ja Raimo Pesonen. Elämäkerrassa puheenvuoron saavat niin tekijät kuin kokijat, kollegat, ystävät, kulttuuripersoonat, kriitikot ja tutkijat kuin sivupersoonatkin. Näkökulma on stadilainen, kuten Nurmio itsekin, mutta opus on samalla yleismaailmallinen kertomus lauluntekijän ja soittoniekan tiestä. Teos on järkälemäinen; se sisältää 580 sivua asiaa ja kattaa 60 vuotta stadin ja koko isänmaan historiaa.

Tiedotus: Mia Salo 040-5851158, mia@ratasmusic.fi

Keikat: Piikkikasvi Agency Oy, Kari Pössi 09-6859 3221, Piikkikasvi Agency Oy

Julkaisu: Ratas Music Group Ratas Music Group

Pressikuvia Pressikuvia


TUOMARI NURMION SYKSYN JULKAISUT - LEHDISTÖTIEDOTE 13.9.2010


Tuomari Nurmio - Onnen numero

TUOMARI NURMIO

- Uusi single: Onnen numero

- Uusi albumi: Paratiisin puutarha

- Kirja: DUMARI - Kohdusta hautaan ja Paratiisin puutarhaan / WSOY


Tuomari Nurmiossa kiehtovat hänen taituruutensa ja arvaamattomuutensa. Hän on musiikillaan ja persoonallaan luonut itselleen vertaistaan vailla olevan aseman. Nurmion diggailu on intohimoista ja ikärajatonta, yhteenkuuluvuuden tunnetta johonkin mitä ei ihan täysin ymmärrä. Siinä se juju onkin.

Myös muusikoille myönnetyillä tunnustuksilla mitattuna Nurmio painii aivan omassa sarjassaan: Hän on saanut ainoana rock-muusikkona Eino Leino –palkinnon, Juha Vainio –sanoittajapalkinnon, Teosto-palkinnon, ensimmäisenä rockmuusikkona Valtion viiden vuoden taiteilija-apurahan sekä erikois-Emman elämäntyöstään. Vuonna 2009, kun Nurmio vietti 30-vuotistaiteilijajuhlaansa, Johanna-kustannus julkaisi kahdeksan cd:n boxin Dumari, joka myös palkittiin Emmalla.


Levy ja kirja julkaistaan samaan aikaan 20.10.2010

On jo käsite, että Tuomari Nurmio luo nahkansa jokaisen albumin myötä. Edellinen levy tai Nurmion koko tuotantokaan ei anna viitettä siitä, mitä uusi pitkäsoitto sisältää. Näin nytkin. Paratiisin puutarha on irtonaisesti svengaavaa tanssimusiikkia, jota on ryyditetty jousilla ja puhaltimilla. Se on myös universaali rakkaustarina. Draaman kaari etenee askel askelelta loogisesti. Jollain lailla tämä levy kulkee myös pidemmän kaaren. Se tuntuu sulkevan ympyrän, joka alkoi ensilevystä Kohdusta hautaan (1979). Paratiisin puutarha julkaistaan digipackina, vinyylinä ja tavallisena cd-levynä.

Musiikillisen elämäkerran DUMARI - Kohdusta hautaan ja Paratiisin puutarhaan ovat kirjoittaneet ja toimittaneet Jukka Lindfors, Markku Salo ja Raimo Pesonen. Elämäkerrassa puheenvuoron saavat niin tekijät kuin kokijat, kollegat, ystävät, kulttuuripersoonat, kriitikot ja tutkijat. Näkökulma on stadilainen, kuten Nurmio itsekin, mutta opus on samalla yleismaailmallinen kertomus lauluntekijän ja soittoniekan tiestä. Teos on järkälemäinen; se sisältää 550 sivua asiaa ja kattaa 60 vuotta stadin ja koko isänmaan historiaa.


Onnen numero

Ensisinglen pohdinta oli levy-yhtiölle herkullinen missio: Albumilla on useita radioystävällisiä biisejä, mikä ei varsinkaan Nurmion tapauksessa ole itsestäänselvyys. Ensimmäiseksi valittiin rautalankamusiikkia, bluesia ja nykypäivää kiinnostavasti yhdistävä ralli Onnen numero, joka ei anna albumin yleislinjasta kuin vihjeitä. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Tuomari Nurmio, sovituksesta vastaa biisin soittajatiimi Janne Haavisto, Abdissa ”Mamba” Assefa, Miikka Paatelainen, Okke Komulainen ja tietysti Nurmio itse. Janne Haavisto on myös albumin tuottaja. Onnen numero -single julkaistaan vain digitaalisesti 20.09. Voit kuunnella sen osoitteessa www.ratasmusic.fi.


Juhlavuosi ja uusi levy-yhtiö

Tuomari Nurmio täyttää tämän vuoden marraskuussa 60v, mikä näkyy syksyn aikana erityisesti julkaistujen tuotteiden määrässä sekä mediassa. Uuden levyn ja kirjan lisäksi ilmestyi 15.08. Tuotantoyhtiö Arkhimedeen Piste Oy:n dvd ”Tuomari Nurmio featuring Judge Bone & Dr Liza – Vastavirta-klubi”. Megamania julkaisi 01.09. tupla-dvd-boxin ”Tuomari Nurmio – Dumari: elää, potkii ja puree! Huutoa ja hakkausta 1990-2010” ja marraskuussa YLE julkaisee Hotelli Voodoo -dvd:n, joka sisältää elokuvan lisäksi YLE:n arkistoista kaivettuja tv-esityksiä.

Tuomari Nurmio valitsi uudeksi levy-yhtiökseen uudenlaisella periaatteella toimivan musiikkiyhtiön, Ratas Music Groupin. Ajantasaisimmat tiedot Nurmiosta löydät tällä hetkellä www.ratasmusic.fi. Myös kaikki haastattelupyynnöt hoidetaan Ratas Music:n kautta.


Tiedotus: Mia Salo 040-5851158, mia@ratasmusic.fi

Keikat: Piikkikasvi Agency Oy, Kari Pössi 09-6859 3221, Piikkikasvi Agency Oy

Julkaisu: Ratas Music Group

Jakelu: Oy EMI Finland AbTUOMARI NURMION TUPLA-DVD DUMARI - ELÄÄ, POTKII JA PUREE! JULKAISTAAN 1.9.2010


Tuomari Nurmio - Dumari Elää potkii ja puree!

Tuomari Nurmio

Dumari - Elää, potkii ja puree 1990-2010 2dvd (MGMDVD 7008), 2010

Elää, potkii ja puree on ensimmäinen virallinen dvd-julkaisu Tuomari Nurmion mittavan uran ajalta.

Tupla-dvd sisältää keikkatallenteita vuosien 1990-2010 väliltä ja suurin osa niistä on joko ennenjulkaisematonta tai vain kerran televisiossa nähtyä materiaalia. Harvinaisempaa osastoa edustaa esimerkiksi Nälkämaan marssiorkesteri - keikka Savoy -teatterista vuodelta 1991, joka makasi arkistossa 19 vuotta ennenkuin se näkee vihdoin ja viimein päivänvalon tällä julkaisulla.

Nurmion mukana keikoilla esiintyvät kokoonpanot Alioikeus, Agents, Hunajaluut, Hugry Tribal Marching Band, Korkein Oikeus, Alamaailman Vasarat sekä BumBum Trio. Mukana on myös lukuisia Nurmion sooloesiintymisiä niin Helsingistä pubeista kuin Joensuun kapakoistakin.

Tupla-DVD:n sisältö: Johanna KustannusTUOMARI NURMION LIVE-DVD VASTAVIRTA-KLUBI ON JULKAISTU 15.8.2010


Tuomari Nurmio featuring Judge Bone & Dr. Liza -Vastavirta-klubi

Tuomari Nurmio featuring Judge Bone & Dr. Liza -Vastavirta-klubi (ARKH-001), 2010

Tuomari Nurmiolta ilmestyy live-dvd. Tuomari Nurmio featuring Judge Bone & Dr. Liza -Vastavirta-klubi on julkaistu 15. elokuuta.

Nurmion konsertti tallennettiin Tampereen Vastavirta-klubilla toukokuussa 2009.

Live-dvd:llä Nurmion tekemät suomirockin klassikot ja myöhemmän tuotannon biisit ovat saaneet uudet, rujot sovitukset.

Tällä hetkellä dvd:tä saa ainoastaan nettitilauksena:

Tilaa: Arkhimedeen Piste Oy tai Huuto.net hakusanalla "Judge Bone"

DVD:tä voi myös noutaa Vastavirta-Klubilta (Pispalan valtatie 39, Tampere) hintaan 13.90. www.vastavirta.net. Lisäksi sitä voi noutaa Tampereen keskustasta osoitteesta Rautatienkatu 22 (Suomen Talousverkko) arkisin klo 10-14 ja 15-17 (vain käteinen, varaathan tasarahan).STADILAISTA TANGOA ETSIMÄSSÄ -ELOKUVAN ENSI-ILTA 19.3.2010

Ennakkoesitys Tampereen elokuvajuhlilla keskiviikkona 10.3.2010


stadilaista tangoa etsimässä

Stadilaista tangoa etsimässä -dokumentti seuraa Tuomari Nurmion ja Kongontien orkesterin Tangomanifesti–levyn tekoa ja suomirock-legenda Nurmion tutkimusmatkaa helsinkiläisen tangon historiaan. Elokuva on rocksukupolven patujen syvälle luotaava tutkimus heille tähän asti vieraana pysyneen musiikkilajin olemuksesta, ja kiehtova kurkistus levynteon ja keikkailun maailmaan.

Ohjaaja Tahvo Hirvonen

Pääosissa Hannu "Tuomari" Nurmio, Jarmo Saari, Antero Jakoila, Markku Hillilä

Käsikirjoitus Tahvo Hirvonen, Anne Lakanen, Hannu Nurmio

Tahvo Hirvosen pitkä dokumentti Stadilaista tangoa etsimässä (2010) nähdään Tampereen elokuvajuhlilla maailman ensi-illassa keskiviikkona 10. maaliskuuta Tullikamarin Pakkahuoneella.

Lähteet: Fs-Film Oy ja Tampere Film FestivalTUOMARI NURMIO MUKANA 2.12.2009 JULKAISTULLA IPANAPA - TALVILAULUT CD:LLÄ


Ipanapa - Talvilaulut

Joulukuussa 2.12.2009 julkaistu Talvilaulut-albumi on jatkoa edellisten joulujen myydyimmille lastenlevyille, Ipanapa I ja II -albumeille. Talvilaulut on Ipanapa-historian vauhdikkain ja kansainvälisin, sillä levyllä kuullaan useaa eri kieltä, liikutaan monenlaisissa rytmimaisemissa ja kuullaan myös tuttuja joululauluja Ipanapa-henkeen sovitettuna.

Levyllä seikkailevat Irina, Emma Salokoski, Tuomari Nurmio, Tuomo, Paukkumaissi, Mariska, Martti Servo, Janna Hurmerinta, Kristiina Wheeler, Niko Ahvonen ja Jani & Jetsettersin solisti Jani Forsman. Sokerina pohjalla kuullaan Irina Björklundin ja Peter Franzénin duetto

Tuomari Nurmio esittää J. Karjalaisen säveltämän ja sanoittaman kappaleen Joulupukin töissä.

Lähde ja biisilista: Emi Music Finland


TUOMARI NURMIO MUKANA 25.11.2009 JULKAISTULLA AJATTARAN JOULULEVY CD:LLÄ


Ajattara - Joululevy

Ajattara heittäytyy joulun tunnelmaan ja julkaisee uuden albumin marraskuun 25. päivä. Albumi kantaa nimeä ”Joululevy” ja se sisältää 12 jouluista biisiä, joista neljä on ennen julkaisematonta. Muut kappaleet on julkaistu aikaisempina vuosina Ajattaran joulusinkkuina.

Lasten mehuhetki-coverilla vierailevana solistina esiintyy Tuomari Nurmio.

Lähde: Sonera PlazaDUMARI - SEITSEMÄN CD:N BOKSI JULKAISTU 21.10.2009


Dumari – raskauttavaa todistusaineistoa 1979–2009

Tuomari Nurmio: Dumari – raskauttavaa todistusaineistoa 1979–2009 (Megamania MGMCD 2255), 2009

Dumari – raskauttavaa todistusaineistoa 1979–2009 on Tuomari Nurmion seitsemän CD:n levykokoelma, joka julkaistiin 21. lokakuuta 2009.

Kokoelma sisältää 111 kappaletta Nurmion uran varrelta. Jokaisella CD:llä on omat otsikkonsa; Kapakka, Kulkuri, Lauluja langenneille, Unennäkyjä, Raha ja valta, Rakkaus sekä Lainahöyhenissä.

Kokoelmalla on kolme ennenjulkaisematonta esitystä: Arto Mellerin runoon sävelletty Jääruusut vuoden 1990 Matti Ijäksen elokuvasta Räpsy & Dolly, Joe Hillin Testamentti, jolla soittaa mm. Esa Pulliainen ja Tommie Mansfield sekä Tuomari Nurmio & Kongontien Orkesterin Ei muuta kunniaa.

Lisäksi boksilla on muutama Tuomari Nurmio & Korkein Oikeus -kokoonpanon ennenjulkaisematon liveäänitys sekä aikaisemmin vain single-levyillä tai kokoelmilla julkaistuja lauluja.

Biisilista: Johanna KustannusTUOMARI NURMIOLTA LOKAKUUSSA 30-VUOTISJUHLAKONSERTTIKIERTUE


Tuomari Nurmiolta 30-vuotisjuhlaboksi ja konserttikiertue lokakuussa

TUOMARI NURMIO & HUNAJALUUT

30 vuotta valoa kansalle

Tuomari Nurmio Hunajaluineen suuntaa 30-vuotisen uran ensimmäiselle konserttikiertueelle lokakuussa 2009. Konserteissa ohjelmisto etenee artistin mukaan linjalla: ”Kaikki hitit vedetään”.

Vuoden erikoislaatuisuutta korostetaan julkaisemalla 21.10.2009 kattava äänitekokoelma Tuomarin urasta.

Tuomarin mukana lavalla on orkesterina Hunajaluut eli Aija Puurtisen, Esa Kuloniemen ja Tohtori Hillilän muodostama ryhmittymä.


Liput kaikkiin konsertteihin 30€ + lipunmyyntipalkkiot.

Lippuja myydään Lippupisteessä ja Lippupalvelussa. Linkit löytyy Piikkikasvi Oy:n sivuilta: Ohjelmatoimisto Piikkikasvi Oy


02.10 Turku Konserttitalo

03.10 Lahti Sibeliustalo

09.10 Mikkeli Mikael

10.10 Savonlinna Savonlinnasali

11.10 Tampere Tamperetalo

15.10 Joensuu Carelia-Sali (peruttu sairastapauksen vuoksi)

16.10 Kuopio Musiikkikeskus (peruttu sairastapauksen vuoksi)

17.10 Oulu Madetojasali (peruttu sairastapauksen vuoksi)

18.10 Seinäjoki Seinäjoen Teatteri (peruttu sairastapauksen vuoksi)

23.10 Hämeenlinna Verkatehdas

24.10 Helsinki Kulttuuritalo


Lähde: Ohjelmatoimisto Piikkikasvi OyTUOMARI NURMIOLLE ERIKOIS-EMMA PALKINTO 14.3.2009


Tuomari Nurmiolle Erikois-Emma

Tuomari Nurmio kiteytti Köyhine Ystävineen 30 vuotta sitten ensimmäisellä albumijulkaisullaan ihmiselon elinkaaren ytimekkäästi ja ironisen dramaattisesti: ”kohdusta hautaan, tuhannen kapakan kautta”.

”Valo yössä” ei jäänyt taksin keltavalon pilkahdukseksi. Tämä ensisinglen b-puolen levytys nousi väkevästi listojen kärkeen nostaen Nurmion suomalaisen rock-musiikin vahvaksi vaikuttajaksi. Nyt jo 19 vinyyli- ja cd-albumillaan Nurmio on ollut oman musiikkinsa tinkimätön omailmeinen tulkitsija ja toisten musiikin esitystradition uudistaja. Tästä esimerkkinä vaikka vuonna 2006 julkaistu Kongontien orkesterin kanssa tehty ”Tangomanifesti”


Lähde: Emma GaalaSIELUN VELJIEN KANSAN PARISSA 2 LIVE CD JULKAISTU 19.11.2008


Sielun Veljet Kansan parissa 2

Sielun Veljet: Kansan parissa 2 (Poko Records POKOCD 369), 2008


Sielun Veljien Provinssirockin keikka 2.6.1990 on julkaistu 19.11.2008.

Sielun Veljet -yhtyeen livetallennesarjan osa "Kansan parissa 2" ilmestyi keskiviikkona 19.11.2008. Nyt ilmestyvä levy on taltioitu Provinssirockissa 1990. Tämä fanien ja keräilijöiden keskuudessa erityisen legendaarisen maineen saaneella ”erikoiskeikalla” bändi esittää Tuomari Nurmion kappaleita.Lähde: Poko Records ja Ismo Alangon sivutTUOMARI NURMION VIRALLINEN MYSPACE-SIVU ON AVATTU 5.9.2008


Tuomari Nurmio MySpacessa

Tuomari Nurmion viralliset MySpace-sivut avattu! Ota ilosanoma vastaan ja tule Tuomarin ystäväksi!


Tuomari Nurmion virallinen MySpace-sivu: http://www.myspace.com/tuomarinurmio
TUOMARI NURMIO MUKANA 23.7.2008 ILMESTYNEELLÄ TRIBUUTTILEVYLLÄ SANAT JUKKA VIRTANEN


Sanat Jukka Virtanen

Eri Esittäjiä - Sanat Jukka Virtanen (EMI 50999 229150 2 3), 2008

Tuomari Nurmio laulaa Jukka Virtasen sanoittaman Hottentotti-laulu kappaleen Jukka Virtasen 75-vuotispäivän kunniaksi ilmestyvällä tribuuttilevyllä Sanat Jukka Virtanen.


23. heinäkuuta julkaistu "Sanat Jukka Virtanen" -tribuuttialbumi on yksi suomalaisen viihdemusiikin merkittävimmistä kunnianosoitusalbumeista. Kotimaiset eturivin artistit kunnioittavat albumilla ja sitä seuraavalla konserttikiertueella suomalaisen viihteen todellista Grand Old Mania esittämällä Jukka Virtasen sanoittamia kappaleita.

Jukka Virtanen on koko Suomen tuntema Levyraadin isäntä ja rakastettu sanoittaja. Sen lisäksi hänet tunnetaan myös käsikirjoittajana ja ohjaajana, kirjailijana ja runoilijana, toimittajana, näyttelijänä, ääninäyttelijänä, kertojana, lausujana ja laulajana - mutta ennen kaikkea sana-akrobatian suurena virtuoosina, jonka humoristiset tekstit ovat ilahduttaneet suomalaisia jo monta vuosikymmentä.

Albumilla mukana olevat artistit edustavat kattavasti suomalaista populaarimusiikin kenttää. Mukana ovat muun muassa Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Tuomari Nurmio, Laura Närhi, Siiri Nordin, Paleface, Ilkka Vainio, Timo Rautiainen, Sonja Lumme ja Niko Ahvonen.


Lähde: EMI Music Finland
TUOMARI NURMIO JA HUNAJALUUT JUHANNUSKEIKALLA CLUB LIBERTESSÄ HELSINGISSÄ 20.6.2008


Juhannustanssit Kalliossa 20.6.2008

JUHANNUSTANSSIT KALLIOSSA JÄRJESTETÄÄN TOISEN KERRAN


Juhannus on Suomen suven ja sen idyllistä nauttimisen aikaa. Se on yhdessäolon, kokkotulien ja mystiikan aikaa. Mutta se voi olla myös tylsää aikaa – ainakin niille jotka jäävät autioituvaan, hiljaiseen kaupunkiin. Ravintola Club Libertéssä juhannusaattona jo toista kertaa järjestettävä Juhannustanssit Kalliossa on kädenojennus niille, jotka syystä tai toisesta viettävät keskikesän juhlaa kaupungissa. Kalliossa, Linnanmäen kupeessa sijaitsevassa Club Libertéssä tahdin takaa kaksi coolia bändiä - Tuomari Nurmio ja Hunajaluut sekä Honey B. & the T-Bones.

Juhannustanssit Kalliossa, pe 20.6., Club Liberté, Kolmas linja 34. Liput 15,- €. Showtime klo 22:00. p. 09 272 6001.


Lähde: Honey B & T-Bonesin kotisivutJUDGE BONE & DOC HILL DUON UUSI LEVY BIG BEAR'S GATE ON JULKAISTU 23.4.2008


Judge Bone & Doc Hill: Big Bear's Gate

JUDGE BONE & DOC HILL: BIG BEAR'S GATE (Bone Voyage Records Bone-0082)


Judge Bone & Doc Hillin uusi englanninkielinen albumi ilmestyy sekä CD:nä ja LP:nä. Levy sisältää uusia versioita vanhoista Tuomari Nurmion kappaleista, mm. nimikappale Big Bear's Gate (Kauas tahdon matkustaa), Huda! Huda!, Ramona ja Hyvästi Kotimaa (Fare Thee Well) sekä uusia kappaleita ja ensimmäistä kertaa levyllä julkaistuna Carrols-mainosbiisi I Let The Angels Do The Dreaming.

Judge Bone esiintyi levyn julkaisukeikalla keskiviikkona 23.4.2008 klo 18.00 Levykauppa Äx:n tiloissa Helsingissä: Levykauppa Äx


Lähde: Bone Voyage Recording Company


Keikkavideo kappaleesta Train Train Train (Nosturi, Helsinki 19.4.2008) löytyy You Tubesta: http://www.youtube.comJUDGE BONE MEETS HONEY B & T-BONES / TUOMARI NURMIO JA HUNAJALUUT


Tiedoksi, että Honey B. & T-Bones tekee keikkoja myös Tuomari Nurmion kanssa. Bändillä on sekä suomen- että englanninkielinen ohjelmisto, mistä johtuen se toimii kahdella eri nimellä keikan luonteesta riippuen:

Tuomari Nurmio ja Hunajaluut (suomenkielistä Dumari-kamaa) sekä Judge Bone meets Honey B. & T-Bones (englanninkielinen proggis).


Tällä hetkellä ryhmälle on sovittu seuraavat keikat:


Tuomari Nurmio ja Hunajaluut:


Klubi, Turku, pe 16.5.2008,

Ravintola Paradise Garden, Salo, la 17.5.2008

Klubi, Tampere, pe 30.5.2008

Provinssi-Rock, Seinäjoki, su 15.6.2008

Club Liberte, Helsinki, pe 20.06.2008

Rovaniemen Jutajaiset, Rovaniemi, to 26.6.2008

Haapavesi Folk Festival, Haapavesi, la 28.6.2008

Imatra Big Band Festival, Imatra, ke 2.7.2008

Imatra Big Band Festival, Imatra, to 3.7.2008

Oulu Rotuaariopiknik, Oulu, pe 4.7.2008

Tammerfest 2008, Tampere, ke 9.7.2008

Tornio, ke, 23.7.2008

Keitelejazz, Äänekoski, to 24.7.2008

Valkeakosken Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski, la 26.7.2008

Down By The Laituri, Turku, la 2.8.2008

Tyykiblues, Forssa, la 9.8.2008

Tavastia, Helsinki, pe 15.8.2008


Lähde: Honey B & T-Bonesin kotisivut ja Rock Tone Agency OyTUOMARI NURMIO MUKANA BREADMACHINEN CD:LLÄ UNDER THE GREENWOOD TREE


Breadmachine

BREADMACHINE - Under The Greenwood Tree (PRICD-002), 2007

Tuomari Nurmio laulaa kappaleen Hellsinki Street Breadmachinen toukokuussa 2007 julkaistulla CD-levyllä Under The Greenwood Tree. Muita vierailijoita levyllä Ismo Alanko, Roni Martin ja Emma Salokoski.
JUDGE BONE'S MONSTERVISION CD-SINKKU WELCOME TO HELLSINKI! JULKAISTAAN 9.5.2007


Monstervision

JUDGE BONE'S MONSTERVISION - Welcome To Hellsinki! CDS 0886971030723 (CDS1) EPIC

Monstervision tähdittää raskaimmalla mahdollisella kaavalla Euroviisut käyntiin. Jyrki69, Pasi Rantanen, Hanna Pakarinen, Lordi, Timo Kotipelto ja Judge Bone alias Tuomari Nurmio ovat vääntäneet kisayleisön iloksi menevän metallirallin. Kitarasoolon kappaleella taituroi Roope Latvala. Ainutlaatuinen erikoisjulkaisu upeine kansilipukkeineen kuuluu jokaisen Euroviisuja rakastavan ja vihaavan hyllyyn.


Lähde: Sony BMGTUOMARI NURMIO MUKANA 16.2.2007 JULKAISTULLA MIEHEN TYÖ-ELOKUVAN SOUNDTRACK-CD:LLÄMiehen työ


MuFarang International julkaisee Aleksi Salmenperän ohjaaman elokuvan, Miehen työ, soundtrackin. Levyllä kuullaan uusia, ennen julkaisemattomia kappaleita J.Karjalaiselta, Tuomari Nurmiolta, Kauko Röyhkältä ja Pelle Miljoonalta.

Tuomari Nurmiolta mukana uusi versio kappaleesta Ikuisesti minun ja tulkinta J Karjalaisen kappaleesta Vuokses sun.

Pelle Miljoona laulaa uuden version Tuomari Nurmion kappaleesta Punainen Planeetta. Mukana levyllä ovat myös Solo Adultos ja Tuure Kilpeläinen.

Lue lisää täältä.


Lähde: Mufarang International
SIELUN VELJIEN OTTEITA TUOMARI NURMION LAULUKIRJASTA CD JULKAISTU 10.1.2007Sielun Veljet

Sielun Veljet: Otteita Tuomari Nurmion laulukirjasta (Poko Records POKOCD 332), 2007


Sielun Veljien Tuomari Nurmio-sessiot vuodelta 1990 on julkaistu 10.1.2007.

Sielun Veljien Tuomari Nurmio -sessiot näkevät viimein päivänvalon kokonaisuudessaan, kun "Otteita Tuomari Nurmion laulukirjasta julkaistaan 10.1.2007. Aiemmin näistä studiosessioista on saatu vain pieniä maistiaisia, mutta nyt ne ilmestyvät Jukka Orman uudelleen miksaamina ja masteroimina koko komeudessaan. Tuomari Nurmion materiaali sopii Sielun Veljille erinomaisesti ja levy on upea kunnianosoitus yhdelle suomirockin hienoimmista lauluntekijöistä


Biisilista:

1. Älä itke Iines

2. Oi mutsi mutsi

3. Rion satamassa!

4. Viiniä! Malja marttyyreille

5. Sunnuntaina

6. Liputtomat laivat

7. Hyvästi kotimaa

8. Oi mahtava totemi

9. Moskovan maailmanrodeo 2070

10.Maailmanpyörä palaa!

11.Kurja matkamies maan

12.Kulkuri ja maamies

13.Hunajainen paholainen

14.Huda huda!


Lähde: Poko Records
TUOMARI NURMIO & KONGONTIEN ORKESTERIN TANGOMANIFESTI CD JULKAISTU 25.10.2006Tangomanifesti


Tuomari Nurmio & Kongontien Orkesterin uusi Tangomanifesti CD on julkaistu 25.10.2006.

Levyä voi tilata Johanna-kaupasta : Levykauppa ÄxLehdistötiedote 5.10.2006

Tuomari Nurmio Tangomanifesti RAMCD 3147

Tuomari Nurmio elää tällä hetkellä yhtä uransa luovinta ja tuottoisinta kautta. Edelliset albumit Tuomari Nurmio & Korkein oikeus (2002) ja Alamaailman vasaroiden kanssa tehty Kinaporin kalifaatti (2005) ovat olleet niin kriitikoiden kuin ostavan yleisönkin mieleen.

25 lokakuuta julkaistavalla uudella Tangomanifesti -levyllään Nurmio on päättänyt puhaltaa pölyt pois suomalaisesta tangosta. Viime keväänä kirjoittamassaan Tangomanifestissa Nurmio pohti seuraavaa:

Onko suomalainen tango kuollut vai onko se koomassa? Jos se on parantumaton, niin kuolkoon pois. Se on nähty hiihtämässä zombin lailla tuuli- puvussaan. Samanlaiset lelukaupasta ostetut muovikruunut nostetaan sen kutreille joka vuosi. Samat kymmenen rallia soivat Seinäjoen markkinoilla joka vuosi aina samalla tavalla.

Tyhjä rituaali, eläkeläisten nostalgiamusiikkia, heinälatoromantiikkaa ilman heinälatoja, ei hikeä, ei sielua, ei myrskyä, ei intohimoa, ei puukkoa, ei sydäntä, ei vääntöä.

Jotain tarttis tehdä. Jonkun on noustava ja otettava sähköjohto käsiinsä. Kansan salattu muisti on ajopuuna ja uppotukkina tulossa alas Vantaankoskea, ja meri on oleva sen hauta viimeinen. Missä on tie ylösnousemus ja elämä?

Argentiinalaisia emme ole, saksalaisiksi emme aio tulla, olkaamme siis suomalaisia.

Levylle päätyi versioita vanhoista tangoklassikoista, kuten Satumaa, Hopeinen kuu ja Pettäjän tie sekä tangoversioita Nurmion omasta tuotannosta kuten Ruusunen, Valo yössä ja Auringon lapsonen.


Tuomari Nurmio & Kongontien orkesteri on:

Tuomari Nurmio: laulu, sähköakustinen kitara

Jarmo Saari: sähkökitara, basso, akustinen kitara, taustalaulu, koskettimet, pasuuna, theremin, lyömäsoittimet, haitari

Antero Jakoila: sähkökitara

Tohtori Hillilä: rummut ja lyömäsoittimet

Lisäksi levyllä vierailevat Pepa Päivinen, Arttu Takalo, Marzi Nyman, Marko Timonen ja Tommi Lindell.


1. Pettäjän tie

2. Arrivederci Mona

3. Mustat kyyneleet

4. Ruusunen

5. Hopeinen kuu

6. Kuu kulkee hiljaa

7. Valo yössä

8. Siihen loppui satumaa

9. Ankara

10. Satumaa

11. Auringon lapsonen


Lähde: www.johannakustannus.fiJOHANNA KAUPPA AVATTU (29.9.2006)


Levykauppa Äx:n ylläpitämä Johanna-kauppa on avattu osoitteessa : Levykauppa Äx


Sehän tarkoittaa sitä, että saat tilattua kaikkia saatavilla olevia Johanna Kustannuksen julkaisuja (Johanna, Megamania, Love Records) kotiisi vuorokauden toimitusajalla!


Lähde: www.johannakustannus.fiNELJÄ TUOMARI NURMION CD:tä UUDELLEEN MASTEROITUINA (23.8.2006)


Kaikissa mukana perusteelliset historiikit, kappale-esittelyt, muusikkotiedot sekä ennen julkaisematonta kuvamateriaalia.TUOMARI NURMIO ”Hullu puutarhuri/Hungry Tribal Marching Band” 2Cd 0946 3706882 3 (761) Herodes


Hullu puutarhuri

Tuomari Nurmio levytti EMI:lle nämä neljä erityylistä albumia vuosien 1991-1996 aikana. Vuonna 1991 julkaistu Hullu puutarhuri edusti aivan uudentyylistä suuntaa Nurmion tuotannossa. Levyllä soittava Hugry Tribal Marching Band koostui lähinnä vapaan jazzin parissa maineensa saaneista puhallinsoittajista. Cd2 levyn 10 kappaletta ovat saman kokoonpanon YLE:lle taltioitua materiaalia.TUOMARI NURMIO ”Karaokekuningas” Cd 0946 3706862 5 (721) Herodes


Karaokekuningas

Karaokekuningas syntyi vuonna 1994. Tuomari Nurmio oli pitkään ollut kiinnostunut karaokekulttuurista ja halusi tehdä pelkistä lainabiiseistä koostuvan albumin. Paljon jousi- ja puhallinsovituksia sisältävän levyn klassikoiksi nousivat mm. Lemmenloruja (Frank & Nancy Sinatran Something Stupid), sekä Villi yö (Gypsy Kingsien tunnetuksi tekemä hitti Bamboleo).TUOMARI NURMIO ”Tanssipalatsi” Cd 0946 3706 912 7 (721) Herodes


Tanssipalatsi

Pian Karaokekuninkaan jälkeen Nurmiolle tarjottiin mahdollisuutta levyttää ison viihdeorkesterin kanssa päivitettyjä versioita hiteistään ja näin syntyi Tanssipalatsi. Mukana ovat svengaavat versiot mm. Klassikoista Ramona ja Rakkauden voima.THE BARNHILL BOYS ”Hillbilly Spacecraft” Cd 0946 3706932 5 (721) Herodes


Barnhill Boys

Vuonna 1993 Nurmio pääsi toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa englanninkielisestä albumista. Nurmion taustayhtye Korkein oikeus eli Kitaristi Tommi Viksten, basisti Ahti Marja-Aho ja rumpali Tommi Hillilä olivat nyt nimeltään The Barnhill Boys ja levytetty materiaali sisälsi englanninkielisiä Nurmio-klassikkoja kuten mm. Huda-Huda ja Lasten mehuhetki.

Tälle uudelleen masteroidulle julkaisulle on saatu nyt mukaan myös ennen julkaisemattomia mixauksia albumin biiseistä.


Lähde: EMI 23.8.2006ALANKO/MARTIKAINEN/NURMIO/RAUTIAINEN “Heinola Sinfonietta - Rock 2005” (POKODVD 15)


Heinola Sinfonietta Rock 2005

Poko Rekords Oy julkaisee kotimaisen rockmusiikin kärkinimien Timo Rautiaisen, Tuomari Nurmion, Ismo Alangon ja Jarkko Martikaisen yhteisen konsertti-dvd:n “Heinola Sinfonietta - ROCK 2005”. Kyseessä on Heinolassa kesällä 2005 kuvattu rockmaestrojen kimppakonsertti Heinola Sinfonietta orkesterin kanssa. Ohjelmisto koostuu solisteina esiintyvien rockmiesten omista kappaleista kuten “Taiteilijaelämää”, “Surupuku”, “Meitä odotellaan mullan alla” ja “On aika soittaa”. Biisit on sovitettu massiivisiksi sinfoniaorkesteriversioiksi. DVD sisältää yhteensä 13 kappaletta, kuvagallerian sekä konsertin käsiohjelman.

ROCK 2005 -DVD:n on tuottanut Provisual Oy ja kustantajana toimii Poko Rekords Oy. Konserttisarjan on tuottanut Timo Kaattari ja Heinolan kulttuuritoimi.

Lisätietoa DVD:stä osoitteessa www.provisual.fi/rock2005


Lähde: Poko Records Oy 19.8.2006
Tuomari Nurmion Tangomanifesti 28.3.2006


Tangomanifesti

Tuomari Nurmion kirjoittama Tangomanifesti on nähtävissä Adobe PDF-muodossa täällä (Avautuu uuteen ikkunaan).

Nurmion uusi single Satumaa / Pettäjän tie on kaupoissa keskiviikkona 5.4. Uusi albumi ilmestyy syksyllä 2006.


TUOMARI NURMION TANGOMANIFESTI

Onko suomalainen tango kuollut vai onko se
koomassa? Jos se on parantumaton, niin kuolkoon
pois. Se on nähty hiihtämässä zombin lailla tuuli-
puvussaan. Samanlaiset lelukaupasta ostetut
muovikruunut nostetaan sen kutreille joka vuosi.
Samat kymmenen rallia soivat Seinäjoen markkinoilla
joka vuosi aina samalla tavalla.

Tyhjä rituaali, eläkeläisten nostalgiamusiikkia,
heinälatoromantiikkaa ilman heinälatoja, ei hikeä,
ei sielua, ei myrskyä, ei intohimoa, ei puukkoa, ei
sydäntä, ei vääntöä.

Jotain tarttis tehdä. Jonkun on noustava ja
otettava sähköjohto käsiinsä. Kansan salattu
muisti on ajopuuna ja uppotukkina tulossa alas
Vantaan koskea, ja meri on oleva sen hauta viimeinen.

Missä on tie ylösnousemus ja elämä?

Argentiinalaisia emme ole, saksalaisiksi emme aio
tulla, olkaamme siis suomalaisia.


Tuomari Nurmio, Maaliskuussa Anno Domini 2006


Lähde: www.johannakustannus.fiArt Rocks-taidenäyttely Lahden Taidepanimolla 16.3. - 9.4.2006


Art Rocks

Tuomari Nurmio on mukana Lahden Taidepanimolla (Päijänteenkatu 11) 16.3.-9.4. järjestettävässä Art Rocks -taidenäyttelyssä. Näyttelyssä on 31 teosta kaikkiaan 12 taiteilijalta. Muita näyttelyn taiteilijoita ovat Dave Lindholm, Marjo Leinonen, Asko Keränen, Jimi Tenor, Jukka Orma, Marzi Nyman, Maria Hakkarainen, Pitkä Lehtinen, Jussi Sydänmäki, Ville Leinonen ja Harri Pöyhtäri.

Tuomari Nurmiolta on mukana kaksi autonkonepeltiteosta vuoden 1990 näyttelystä ja bensakanisterista tehty kitara.

Näyttelyn järjestää Lahden Rytmin ystävät ry.

Lahden Taidepanimon kotisivutMielenrauhaa-konsertti julkaistu levynä 28.12.2005


Aki Sirkesalon musiikkia

Ohjelmatoimisto Piikkikasvi Agencyn järjestämä ”Mielenrauhaa” -konsertti julkaistaan äänilevynä 28.12.2005

Helsingin Kulttuuritalolla 15.09.2005 pidetyssä konsertissa Lemmen Jättiläiset -yhtye esitti Aki Sirkesalon musiikkia uran varrelta solisteinaan Esa Kaartamo, Jussu Pöyhönen, Maarit Hurmerinta, Sami Saari, Antti Matikainen, Petra, Niko Ahvonen, Maija Vilkkumaa, Jiri Nikkinen ja Tuomari Nurmio.

Tuomari Nurmio laulaa Aki Sirkesalon säveltämän ja sanoittaman kappaleen Naispaholainen

Albumin tuotot lahjoitetaan Plan Suomi Säätiölle, jonka toiminnassa Aki Sirkesalo oli aktiivisesti mukana. Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, jonka tavoitteena on parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua. Plan tekee työtä lapsen oikeuksien toteutumiseksi. Vuonna 1937 perustettu järjestö toimii 60 eri maassa.

www.plan.fi

www.emi.fiKinaporin kalifaatti ja Seeds of Time jakavat kolmannen Teosto-palkinnon 30.11.2005


Teosto Ry

Veli-Matti Puumalan pianokonsertto Seeds of Time ja Tuomari Nurmion sävellykset ja sanoitukset sekä Alamaailman vasarat -yhtyeen sovitukset levyllä Kinaporin kalifaatti jakavat puoliksi 40 000 euron Teosto-palkinnon. Raadin mukaan yhteistä näille teoksille on tinkimättömyys ja ehdottomuus omassa musiikkilajissaan, samalla kun ne ovat eloisasti ajassa mukana.

Teosto-palkinto jaettiin nyt kolmannen kerran. Valinta tehtiin yhdeksän ehdokkaan joukosta. Ne oli seulonut esiraati viime ja kuluvan vuoden kotimaisesta tuotannosta.

Teosto-palkinnolla halutaan edistää suomalaista luovaa säveltaidetta nostamalla esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia teoksia ja teoskokonaisuuksia. Palkinnon jakavat Teostoon kuuluvat säveltäjät, sanoittajat ja musiikkikustantajat omista varoistaan.

Tuomari Nurmion ja Alamaailman vasaroiden yhteistyönä syntynyttä Kinaporin kalifaattia raati pitää molempia osapuolia rikastuttavana, synkkaavana kokonaisuutena. "Lopputulos on enemmän kuin osiensa summa. Sekä Nurmio että Alamaailman vasarat kuulostavat itseltään, silti yhdessä enemmältä. Tekijät luovat mielenkiintoista maantiedettä: Lähi-idästä Pohjois-Afrikan kautta Kallioon. Vaikka sanoitukset ovat julistavia ja yhteiskuntakriittisiä, niitä ei rasita pateettisuus. Kaiken kaikkiaan soundimaailma ja sanoitukset ovat väkeviä ja vääristelemättömiä. Alamaailman vasaroiden sovitukset ovat olennainen ja saumaton osa kokonaisuutta."


Lähde: www.teosto.fiTuhannen Kapakan Lauluja-kokoelma julkaistaan 16.11.2005

Tuhannen kapakan lauluja

Vuonna 1979 soolouransa Kurja matkamies maan / Valo yössä -singlellä aloittanut Tuomari Nurmio on kulkenut pitkän matkan aina folkista iskelmän kautta rupiseen bluesiin ja viimeisimmän, Alamaailman Vasaroiden kanssa tehdyn Kinaporin Kalifaatti -levyn itämaisiin tunnelmiin.

Nurmion uran varrella on syntynyt lukuisia koko kansan hittejä sekä pienempien piirien suosikeiksi nousseita lauluja. Yhteistä tuotannolle on, että Nurmio ei ole ikinä jäänyt polkemaan paikoilleen, vaan menestyksekkäänkin levyn jälkeen hän on lähtenyt etsimään jotain uutta ja haastavaa. Tämä metodi on ollut toimiva, sillä ostavan yleisön lisäksi myös kriitikot ovat tukeneet Nurmiota koko hänen uransa ajan. Tästä esimerkkinä Soundin 30-vuotisjuhlanumerossa järjestetty äänestys, jossa etsittiin parasta kotimaista rocklevyä. 50 parhaan joukosta löytyi 4 Nurmion albumia, ja vuonna 1979 ilmestynyt Tuomari Nurmio & Köyhien ystävät löytyi ykkössijalta.

Tämä kahden levyn kokoelma kattaa Nurmion tähänastisen uran kaikki tunnetuimmat kappaleet sekä lukuisia harvinaisuuksia. Yhteensä levyllä on 43 kappaletta.


CD1

1. Valo yössä 2. Kurjuuden kuningas 3. Hän on täällä tänään 4. Älä itke Iines 5. Kurja matkamies maan 6. Oi mutsi mutsi 7. Aavaa preeriaa 8. Maailmanpyörä palaa 9. Sunnuntaina 10. Oi mahtava totemi 11. Lapsikuninkaan käskyt 12. Liputtomat laivat 13. Rion satamassa 14. Paha tyttö 15. Kylmää ja kuuma 16. Lasten mehuhetki 17. Kaalimaan kansa 18. Siionin tyttäret 19. On aika soittaa sinfonia 20. Punainen planeetta 21. Ramona 22. Siihen loppui satumaa 23. Tonnin stiflat

CD2

1. Laaksossa 2. Laulu no 99 3. Ikuisesti minun 4. Hurja poika 5. Rannanjärvi elää 6. Kova luu 7. Auringon lapsonen 8. Kolmannen Linjan Mona Lisa 9. Kahleet 10. Rypistynyt Profeetta 11. Arabian kuu 12. Vinoja sanoja 13. Usvaa putkeen 14. Manala 15. Hyvästi kotimaa 16. Paavi Roskapankissa 17. Bum Bum Bum 18. Huda huda 19. Dumari 20. Valo yössä

Lähde: www.johannakustannus.fiPunainen Planeetta on julkaistu Super Audio 5.1. monikanava-miksauksena 5.10.2005

Punainen planeetta

Punainen Planeetta oli neljäs albumi. Kolme aikaisempaa olivat onnistuneet jokainen omalla tavallaan, vaikka mikään ei toistanut edellisen tyyliä tai tekotapaa. Ne ilmestyivät vuoden välein, ja tahti oli melko kuluttavaa. Mä etsin vimmatusti koko ajan uusia näkökulmia musaan. Tässä vaiheessa oli jo tullut tavaksi, että uusi levy olisi aina kuin eri artistin tekemä. Lasten mehuhetken tumman sävyn vastapainoksi mä halusin nyt reggaeta ja karibialaista tunnelmaa, oranssia ja turkoosia väriä uudelle kankaalle. ........

Näin alkaa Tuomari Nurmion kansiteksti Punaisen Planeetan SACD-uudelleen masteroidun cd:n kirjasessa. Nyt tuo klassikko on siis saatavana monikanava-miksauksena ja perinteisenä stereo-miksauksena samalla cd:llä. Finnvoxin Risto Hemmi ja Pauli Saastamoinen ovat yhdessä Nurmion kanssa urakan takuumiehinä. Levy soi tavallisissa cd-soittimissa stereona, SACD-soittimissa kotiteatterivarustuksella monikanavaisena.

Punaisen Planeetan kvartetissa soittavat Nurmion lisäksi Ahti Marja-aho, basso ja kosketinsoittimet / Antero Jakoila, kitara / Upi Sorvali, rummut.Paljaat Uneksijat julkaistu CD-versiona 20.4.2005

Paljaat Uneksijat

Keräilijöiden vinyylinä vaalima vappulevy Paljaat uneksijat julkaistaan keskiviikkona 20.4.2005 ensimmäistä kertaa cd:nä. Alkujaan albumi ilmestyi vappuna 1987 saavuttaen oitis riemastuttavan ristiriitaisen vastaanoton. Härskinhauskat ja salaviisaat laulut sekä musiikilliset sketsit seksin, ihmissuhteiden ja politiikan karvaisesta kolmiyhteydestä purevat yhä ja löytänevät myös uutta kuulijakuntaa tänä julkisten salarakkaiden ja seksuaalisen pöyhkeilyn aikakautena.

Albumin artisteja ovat Tuomari Nurmio, Hävykkäät sekä Freud Marx Engels & Jung, jonka Paljaat Uneksijat–lauluja yhtyeen nuorimmatkin naispuoliset kuulijat ovat orkan hämmästykseksi osanneet toivoa keikoillakin. Esimerkiksi Asseri kehottaa homoseksuaalisuuden tuominnutta kristillisten kansanedustajaa Asser Stänbeckiä tarkistamaan kantojaan, kun taas itsetyydytyksestä kertovaa kappaletta Akneboppin’ on käytetty menestyksekkäästi osana valveutuneiden koulujen sukupuoliopetusta.

Tuomari Nurmion biiseissä tsiigataan handemaisen herkullisesti itään ja länteen, eikä liene yllätys, että säestävä yhtye Paljaat Uneksijat koostui Freukkarien miehistöstä. Kappaleiden lomassa kuullaan hurmaavan naistrion Hävykkäiden (Katriina Honkanen, Sari Mällinen, Kristiina Kuningas) herkullisia musiikillisia mainoksia mm. ilotalojen hyödyllisyydestä.

Ja edelleen: levyä suositetaan vain täysi-ikäisille kuulijoille!


Lähde: www.johannakustannus.fiSoundi-palkinto Tuomari Nurmiolle 18.3.2005 (STT)


Soundi-palkinto

Rocklehti Soundi jakoi perjantaina 30-vuotispäivänsä kunniaksi ensi kertaa Soundi-palkinnon merkittävälle musiikintekijälle. Tunnustuksen sai Tuomari Nurmio.

Palkintoperusteluissa sanotaan, että Tuomari Nurmio on ammentanut musiikkinsa perusteet amerikkalaisen rockin rikkaasta historiasta, mutta "samalla hänen musiikkiaan leimaa rakkaus suomalaiseen kieleen, kulttuuriin ja elämään".

Palkitsijoiden mielestä Nurmion musiikki on nautittavaa, uskottavaa ja totta, sillä sitä on tehty rakkaudella, kunnioituksella ja lämpimällä huumorillakin.

Soundi-palkinnon Taatto Taivahinen-pystin on suunnitellut lehden sivuilta tuttu piirtäjä ja toimittaja Juho Juntunen. Soundi-palkinto jaetaan vastedes vuosittain.

Perjantaina julkaistiin myös Soundin 30-vuotisjuhlanumero. Lehti muun muassa listaa 50 kaikkien aikojen parasta kotimaista rockalbumia.

Ykkösalbumiksi lehden kirjoittajakunta valitsi juuri Tuomari Nurmion ja Köyhien Ystävät -yhtyeen Kohdusta hautaan -levyn vuodelta 1979. Toiseksi rankattiin Wigwamin Nuclear Nightclub vuodelta 1975 ja kolmanneksi Hurriganesin Roadrunner vuodelta 1974.Tuomari Nurmion & Alamaailman Vasaroiden uusi CD Kinaporin Kalifaatti julkaistaan keskiviikkona 9.3.2005

Kinaporin Kalifaatti

Tuomari Nurmio & Alamaailman Vasarat julkaisevat 9.maaliskuuta yhteisen levyn Kinaporin Kalifaatti.

Nurmion, rumpali Hillilän ja Alamaailman Vasaroiden yhteistyö alkoi kaksi vuotta sitten kesällä, kun kokoonpanot soittivat yhteisen keikan Helsingin Juhlaviikkojen Huvilateltassa. Sen jälkeen Nurmio ja Vasarat alkoivat pikkuhiljaa miettiä omien kappaleiden ja yhteisen levyn tekoa.

Nyt tuo levy on valmis.

Kinaporin Kalifaatti sisältää 11 uutta kappaletta. Musiikillisesti luvassa on Vasaroiden aikaisemmasta tuotannosta tuttua itämaista tunnelmaa sekä Nurmion teräviä sanoituksia ja karheaa tulkintaa. Levyltä on irroitettu yksi radiosingle Kolmannen Linjan Mona Lisa, joka on jo pyörinyt radiokanavilla.

Levyn mukana tulee myös bonus dvd Palataan Aasiaan, joka sisältää viisi live-esitystä kappaleista, joita ei cd-levyllä kuulla. Esitykset on tallennettu Helsingin Juhlaviikkojen Huvilateltasta sekä Tavastian Riemufestivaalilta.

CD:n kappaleet:

 1. Kolmannen Linjan Mona Lisa
 2. Rypistynyt profeetta
 3. Arabian kuu
 4. Karavaani kulkee
 5. Kuvernöörin tytär
 6. Päätön venus
 7. Riivattu
 8. Laulu no 101
 9. Lemmen Jumalatar
 10. Höyhensarjan maailmanmestari
 11. Paavi Roskapankissa

Live-DVD:n kappaleet:

 1. Kuu kulkee hiljaa
 2. Tonnin stiflat
 3. Lasten mehuhetki
 4. Manala
 5. Suuri voima

Lähde: www.johannakustannus.fi


Alamaailman Vasaroiden uutissivu: Alamaailman VasaratEnnakkotietoa Tuomari Nurmion & Alamaailman Vasaroiden 9.3.2005 julkaistavasta CD/DVD-paketista

Tuomari Nurmio & Alamaailman Vasarat

Megamania julkaisee 9.3.2005 Tuomari Nurmion & Alamaailman Vasaroiden uuden CD-levyn Kinaporin Kalifaatti.

Samassa paketissa ilmestyy myös DVD-levy Palataan Aasiaan, jossa on videomateriaalia artistien yhteisiltä keikoilta.

Megamanian sivut: www.johannakustannus.fi
Tuomari Nurmiolta uusi levy Alamaailman Vasaroiden kanssa vuoden 2005 keväällä

Alamaailman Vasaroiden sekä Tuomari Nurmio ja Tohtori Hillilä-duon yhteiskeikat ovat olleet niin inspiroivia, että kesäkuun alussa porukka vetäytyy äänittämään toistaiseksi vielä nimeämätöntä albumia Suomenlinnan Seawolf-studiolle.

"Työnimeksi hommalle sopisi esimerkiksi Mustalaisleiri muuttaa helvettiin, vaikka ei se nyt ihan niin jyrkkää säätöä olekaan", Nurmio luonnehtii. "Soitimme ensi kertaa kimpassa viime kesänä Huvila-teltassa. Tuolloin ohjelmassa oli minun vanhoja biisejäni ikään kuin Vasara-sovituksina, mutta nyt on kuitenkin tarkoitus laittaa talteen nimenomaan tälle porukalle tehtyjä biisejä."

Kesällä retkuetta on mahdollisuus kuulla ainakin Provinssirockissa, Tammerfestissä sekä Ruisrockissa. Nurmio povailee uuden albumin ilmestyvän joskus lokakuun puolella.

"Se, että jengi alkoi kysellä tätä kamaa levynä, oli meille ikään kuin kohtalon osoittama tilaisuus. Alkuperäinen suunnitelmahan oli julkaista seuraavaksi minun ja Hillilän duo- kiekko. Mutta senhän voi toisaalta äänittää autotallissa heti kun sille päälle sattuu."

Lähde: Soundi Kesäkuu 5/2004 (Petri Silas)


Viimeisten tietojen mukaan levyn julkaisuajankohta on keväällä 2005


Alamaailman Vasaroiden uutissivu: Alamaailman Vasarat
Ennenjulkaisematon Tuomari Nurmio ja Köyhien Ystävät-live-esitys Agents-kokoelmalla 14.11.2003

Agents - In The Beginning

Perjantaina 14.11.2003 julkaistavalla tupla-CD:llä Agents: In the beginning - Johanna years 1979-1984 on mukana Tuomari Nurmio & Köyhien Ystävien ennenjulkaisematon live-esitys instrumentaalikappaleesta 7Ender.

Nurmio soittaa komppikitaraa. Äänitys on Hämeenlinnan keikalta 30.9.1979.


Love Kustannus Oy:n sivut löytyvät täältä: www.lovemusic.fi


Tuomari Nurmio, Tohtori Hillilä ja Alamaailman Vasarat Savoy-teatterissa 2.11.2003

Marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.11.2003 on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla ja nähdä Tuomari Nurmio, Tohtori Hillilä ja Alamaailman Vasarat Helsingin Savoy-teatterissa, Kasarmikatu 46-48.

Tilaisuus alkaa klo 19.00.

Lipun hinta on 14 euroa ja lippuja voi ostaa ennakkoon Savoy-teatterista (puh. 09-169 3703) ja Lippupalvelusta.


Katso myös linkki:

Alamaailman VasaratTuomari Nurmio ja Viides Kolonna: Maailmanpyörä palaa : Uusi masterointi sisältää kolme bonusraitaa

Maailmanpyörä palaa

Tuomari Nurmion vuonna 1980 ilmestynyt klassikkolevy Maailmanpyörä palaa on julkaistu remasteroituna CD-versiona. Levy sisältää Nurmion tunnetuimpia klassikkobiisejä kuten Rion Satamassa!, Paha tyttö, Sunnuntaina ja Huda Huda! Levyllä on bonuksina ensimmäistä kertaa CD-julkaisuna Nurmion ja Viidennen Kolonnan singleversiot kappaleista Paha tyttö/Ankara sekä alkuperäisen session ennen julkaisematon otto kappaleesta Huda Huda!


Love Kustannus Oy:n sivut löytyvät täältä: www.lovemusic.fi


Tuomari Nurmion ja Tohtori Hillilän uusi levytys: Arabian kuu

Lehdistötiedote:

Irakin sodan aattona mä luin lehdestä jutun jossa kerrottiin, että 60-luvun sodanvastaisilla lauluilla alkaa olla taas kysyntää. Se vaikutti jotenkin masentavalta ajatukselta. Kelattuani asiaa hetken mä päätin duunata tällaisen renkutuksen, joka edes jollain tavoin kommentoi uutta maailmantilannetta ja oppia preventiivisen hyökkäyssodan oikeutuksesta yhden valtion sisäisellä päätöksellä.

Vaikka sotaa tiedettiin odottaa, se alkoi kuitenkin aika äkkiarvaamatta viime viikon torstaina 20.3. Mä väsäsin tämän biisin samana päivänä vauhdilla kasaan. Koska studiotilaa ei saatu tarpeeksi nopeasti varattua perjantaina, kuskattiin tarvittavat äänityskamat vauhdilla Tohtorin autotalliin ja treenattiin pari tuntia. Lauantaina painettiin jo rec-nappulaa, ja juttu oli purkissa. Miksaukseeen ja masterointiin emme pystyneet omin neuvoin, mutta kuitenkin koko prosessi toteutui alle viikossa.

Nettiin sen olisi tietysti voinut saada vielä nopeammin.

Mitä merkitystä tällaisella rallilla silloin on kun isot pyörät pyörii? Hyvin vähän, mutta onhan sekin parempi kuin ei mitään.

25.3.2003 Tuomari Nurmio


Eino Leino-palkinto Tuomari Nurmiolle 25.2.2003

Hannu "Tuomari" Nurmio on saanut tämän vuoden Eino Leino-palkinnon. Hänet palkittiin korkealaatuisesta ja vaikeita aiheita kaihtamattomasta rock-lyriikasta.

Eino Leino-palkinto on annettu vuodesta 1956.


Pula-aho-palkinto Tuomari Nurmiolle 24.1.2003

Tuomari Nurmio

Hannu "Tuomari" Nurmio on saanut tämän vuoden G.Pula-aho-patsaan. Tunnustuksen myöntää näyttelijä Leo Jokelan elämäntyötä kunnioittava Leo Jokela Boozing Society.

Nurmio palkittiin lukuisista ansioistaan musiikissa, kirjalllisuudessa ja elokuvassa.

Palkinto luovutettiin Leo Jokela Boozing Societyn 10-vuotisjuhlissa Bottalla Leo Jokelan syntymäpäivänä 24.1.2003.

Aikaisemmin Tuomari Nurmio on saanut mm. Junnu Vainio-palkinnon vuonna 1999.


Takorautaa CD

Takorautaa

Tuomari Nurmio on mukana Eri Esittäjiä: Takorautaa CD:llä kappaleella Hopeinen Kuu.


Suomalainen Johnny Cash tribuutti

A Tribute To Johnny Cash

Tuomari Nurmio & Korkein Oikeus esittää suomalaisella Johnny Cash-tribuutti CD:llä Cash Only Johnny Cashin säveltämän kappaleen Belshazzar.


Hannu Nurmiolle viisivuotinen taiteilija-apuraha

Hannu Nurmiolle myönnettiin syyskuun alussa 2002 valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha.


Uusi levy

Tuomari Nurmio & Korkein Oikeus

Tuomari Nurmio & Korkein Oikeus julkaisi uutta materiaalia sisältävän live-albumin 10. toukokuuta 2002.


[Ylös] [ETUSIVU] [UUTISET] [LINKKEJÄ] [KUVIA] [KEIKAT] [DISKOGRAFIA] [KIRJAT JA LEHDET] [RADIO JA TELEVISIO] [SIVUSTO]
leinoju@dlc.fi